Τελευταία Νέα
Διεθνή

Armstrong (οικονομολόγος): Η Δύση τρέμει το κραχ, χρειάζεται τον Γ' Παγκόσμιο για το Great Reset – Μόνη ελπίδα ένας νέος Καίσαρας

Armstrong (οικονομολόγος): Η Δύση τρέμει το κραχ, χρειάζεται τον Γ' Παγκόσμιο για το Great Reset – Μόνη ελπίδα ένας νέος Καίσαρας
Μοναδική μας ελπίδα είναι ένας νέος Καίσαρας, που θα διαβεί τον Ρουβίκωνα για να μας σώσει από τη διαφθορά των σύγχρονων συγκλητικών… ανέφερε ο γεωοικονομολόγος Martin Armstrong
Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ένας από τους σημαντικότερους γεωοικονομολόγους του καιρού μας, γνωστός και ως μάντης (forecaster) για την ικανότητά του να προβλέπει τα μελλούμενα, ο πολύς Martin Armstrong…
Σύμφωνα με όσα ανέφερε, oι δυτικές δημοκρατίες δεν είναι πλέον δημοκρατίες, το σύστημα δεν λειτουργεί πια, έχει σπάσει.
Ένα παγκόσμιο οικονομικό κραχ είναι πιθανό, πολύ πιθανό.
Το λεγόμενο βαθύ κράτος γνωρίζει καλά τι συμβαίνει και στοχεύει στον πόλεμο για να σβήσει τα πάντα και να υπάρξει ένα great reset.
Στις δε ΗΠΑ επικρατεί διχασμός… ενώ το βαθύ κράτος θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει τον Donald Trump να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον «μάντη», «πρέπει να καταλάβουμε ότι στις περισσότερες κυβερνήσεις υπάρχει αυτό που ονομάζουμε βαθύ κράτος.
Και έχουν τα δικά τους συμφέροντα. Δεν εκλέγονται. Είναι άνθρωποι που πραγματικά τρέχουν τα πάντα.
Για αυτούς ο Donald Trump ουσιαστικά είναι παρίας, δεν τον συμπαθούν.
Ε, λοιπόν, ειλικρινά, η προστασία που του παρείχαν ήταν εξοργιστική.
Όσα διαδραματίστηκαν, με την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, λίγο πολύ ήταν το ίδιο πράγμα με τον JFK.
Ξέρετε, ήταν πολύ ξεκάθαρο ότι εξαρχής δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν τον Trump, επειδή αντιστέκεται, δεν ενδίδει παρά τις πιέσεις σε πάρα πολλά θέματα: από την κλιματική αλλαγή μέχρι τον πόλεμο στην Ουκρανία».
Σε αυτό το πλαίσιο, μοναδική μας ελπίδα είναι ένας νέος Καίσαρας, που θα διαβεί τον Ρουβίκωνα για να μας σώσει από τη διαφθορά των σύγχρονων συγκλητικών…

Διχασμός…

Ερωτηθείς για την Kamala Harris, ο Armstrong ανέφερε: «Η αριστερή πτέρυγα των Δημοκρατικών δεν μαθαίνει ποτέ.
Συνεχίζουν να αυξάνουν τους φόρους, σαν να θέλουν να τιμωρήσουν τους ανθρώπους που έχουν κάποια οικονομική επιφάνεια.
Κάθε φορά που αυξάνουν τους φόρους, ωστόσο, η οικονομική ανάπτυξη μειώνεται, ανεξαρτήτως κυβερνήσεως.
Ξέρετε, εάν κάποιος έχει χρήματα μπορεί να δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας…
Αν του πάρετε τα χρήματα και τα βάλετε στην τσέπη της κυβέρνησης, πάντα πάνε χαμένα.
Η κυβέρνηση δεν δημιουργεί θέσεις εργασίας.
Όποιος εργάζεται για την κυβέρνηση στην πραγματικότητα δεν παράγει τίποτα. Είναι σαν να έχεις μια υπηρέτρια στο σπίτι, ξέρεις, καθαρίζει το σπίτι σου, αλλά δεν φέρνει εισόδημα».
Σύμφωνα με τον Armstrong, «Νομίζω βασικά ότι δεν πρέπει να κοιτάτε μόνο τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και την Ευρώπη.
Παντού υπάρχει πόλωση: στην Αγγλία, τη Γαλλία, στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Aυτό δεν είναι πολιτισμός.
Όταν η μία πλευρά αρχίζει να τιμωρεί την άλλη πλευρά, πολιτισμός δεν υπάρχει…
Γι' αυτό, πιθανότατα θα δείτε τις Ηνωμένες Πολιτείες να διαλύονται σε διαφορετικές περιοχές. Το ίδιο πράγμα ισχύει στην Ευρώπη.
Αρκεί κάποιος να στρέψει το βλέμμα του στη Ρωσία…
Ο Lenin είχε συλλάβει την ιδέα δημιουργίας της Σοβιετικής Ένωσης, κατά το πρότυπο των ΗΠΑ, με κάθε κράτος να διατηρεί την κυριαρχία του.
Ο Stalin θεωρείται ευρέως ότι δηλητηρίασε τον Lenin και σφετερίστηκε όλη την εξουσία, επιβάλλοντας μια κεντρική διοίκηση…
Κάθε φορά που το κάνετε αυτό οικονομικά, μειώνεται. Ξέρετε, ένα μέγεθος, ξέρετε, δεν ταιριάζει σε όλους, ξέρετε, ακόμη και στον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο, ο Βορράς ήταν βασικά βιομηχανοποιημένος. Ο Νότος ήταν πιο αγροτικός».
Σε ό,τι αφορά τις ΗΠΑ, «βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας κρίση χρέους παγκοσμίου επιπέδου, επειδή όλες οι κυβερνήσεις δανείζονται χωρίς να έχουν σκοπό να επιστρέψουν τίποτα.
Απλά δανείζονται νέο χρέος για να ξοφλήσουν το παλιό.
Ουσιαστικά έχουμε ένα σχήμα Ponzi.
Όταν δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα δανεισμού, η κρίση θα σκάσει.
Όταν πλέον δεν θα υπάρχουν αγοραστές, θα υπάρξει κατάρρευση» σημειώνει ο οικονομολόγος.
Αυτός είναι ο λόγος που χρειάζονται τον πόλεμο ως δικαιολογία, γιατί γνωρίζουν ότι οικονομικά το σύστημα αρχίζει να καταρρέει.
Αυτός είναι επίσης ο λόγος που όλες τις κυβερνήσεις πιέζουν για ψηφιακό νόμισμα.
Πιστεύουν ότι περίπου το 35% της οικονομίας είναι υπόγεια, ότι οι πολίτες δεν πληρώνουν φόρους και πως, αν υπάρξει μετάβαση σε ένα ψηφιακό νόμισμα, εξαλείφοντας όλα τα φυσικά χρήματα, τότε θα εισπράξουν περισσότερους φόρους.
Για αυτό στελέχη του βαθέος κράτους προσπαθούν να δολοφονήσουν τον Trump, επειδή αντιτίθεται στην ατζέντα τους…
Αφού δεν μπόρεσαν να τον δολοφονήσουν, τότε είναι πιθανό να προκαλέσουν κάποιο είδος γεωπολιτικής αντιπαράθεσης πριν αναλάβει τα καθήκοντά του.
Θα αρχίσουν να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις και ότι είναι μαριονέτα του Putin».

Ουκρανία

Στη συνέχεια, ο «μάντης» αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία
«Mόλις επέστρεψα από την Ευρώπη και τρεις κυβερνήσεις, ξέρετε, προωθούν τον πόλεμο.
Ενεργούν σαν να μπορούν να εισβάλουν στη Ρωσία. Λες και ο Putin θα πέσει στα γόνατα και θα πει, εντάξει, ξέρεις, με συγχωρείς.
Αυτές δεν είναι ρεαλιστικές ιδέες. Αλλά τα έχω δει τόσες πολλές φορές, ξέρετε, τόσες φορές» σημείωσε, προσθέτοντας:
«Κοιτάξτε τη Γιουγκοσλαβία. Όταν διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία, διαλύθηκε σύμφωνα με εθνοτικές γραμμές. Εντάξει. Ουκρανία. Γιατί δεν κάνουμε το ίδιο πράγμα; Υπήρχε η συμφωνία του Μινσκ. Στο Donbass Ρώσοι ζουν για εκατοντάδες χρόνια.
Ο Zelensky είχε υποσχεθεί ειρήνη όταν κατέβαινε στις εκλογές. Έκανε το αντίθετο και έχει θέσει εκτός νόμου τη γλώσσα τους, τη θρησκεία τους. Άλλαξε, ξέρετε, τα Ορθόδοξα Χριστούγεννα. Πρέπει να τα γιορτάσουν στις 25 Δεκεμβρίου. Δεν τους επιτρέπεται πλέον να αναφέρονται στον πατριάρχη της Μόσχας.
Δεν κάνεις τέτοια πράγματα εάν προσπαθείς να υπάρξουν ειρήνη και ενότητα.
Ξέρετε, η Merkel είχε πει ότι ποτέ δεν σκόπευαν να τιμήσουν τη συμφωνία του Μινσκ.
Ήταν απλώς ένας τρόπος ώστε η Ουκρανία να κερδίσει χρόνο για να φτιάξει στρατό. Αυτό σημαίνει ότι ήθελαν πόλεμο από την αρχή, όχι ειρήνη. Και γι' αυτό λέω ότι χρειάζονται πόλεμο… Αυτή είναι η στρατηγική εξόδου τους από την κρίση χρέους. Δυστυχώς, οι Ουκρανοί είναι βασικά το πρόβατο επί σφαγήν…
Δεν τους ενδιαφέρει η Ουκρανία. Είναι μια χώρα που απλώς θα καταστραφεί εντελώς και δεν πρόκειται να τους δώσουν χρήματα για να την ξαναχτίσουν».

Δύση

Τέλος, σύμφωνα με τον Armstrong, οι δυτικές δημοκρατίες θα έχουν τελειώσει μέχρι το 2032.
Ο Καίσαρας διέβη τον Ρουβίκωνα γιατί η δημοκρατία της Ρώμης ήταν διεφθαρμένη. Έχουμε το ίδιο πρόβλημα. Έχουμε κρίση χρέους και πρέπει να διαβούμε τον Ρουβίκωνα…
Οι εκλογές του 2024 θα δείξουν σε πολλούς ανθρώπους ότι το σύστημα χάλασε.
Έτσι, ο υπολογιστής μας δείχνει μετά το 2032, πιθανότατα θα υπάρξει μια νέα μορφή διακυβέρνησης.
Θα υπάρξει μια πιο άμεση δημοκρατία…
«Λοιπόν, ξέρετε, ίσως υπάρξει κάποιος σαν τον Καίσαρα που θα περάσει τον Ρουβίκωνα και τελικά θα αλλάξει τα πάντα.
Καμία μορφή διακυβέρνησης δεν κράτησε ποτέ, ξέρετε, πραγματικά περισσότερο από 250 έως 300 χρόνια. Ο κομμουνισμός κατέρρευσε.
Είναι η σειρά μας για το ίδιο πράγμα. Έτσι, αν καταλάβουμε ποιο είναι το πρόβλημα, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια καλύτερη ζωή…» καταλήγει ο Armstrong.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης