Τελευταία Νέα
Διεθνή

State Department: Η Κίνα υπό την πίεση ΗΠΑ και ΕΕ αλλάζει την προσέγγισή της στις εξαγωγές προς τη Ρωσία

State Department: Η Κίνα υπό την πίεση ΗΠΑ και ΕΕ αλλάζει την προσέγγισή της στις εξαγωγές προς τη Ρωσία
Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, το Πεκίνο δεν στέλνει όπλα στη Ρωσία
Η κυβέρνηση της Ουάσιγκτον ισχυρίζεται ότι η Κίνα, υπό την επιρροή των Ηνωμένων Πολιτειών και της ΕΕ, αλλάζει ορισμένες από τις προσεγγίσεις της όσον αφορά την παράδοση αγαθών στη Ρωσία.
Αυτή η εκδοχή παρουσιάστηκε από τον Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις James O'Brien, μιλώντας σε ακρόαση της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ.
Σημείωσε ότι οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει προηγουμένως την Κίνα να μην προμηθεύει με όπλα τη Ρωσία.
Σύμφωνα με τον O'Brien, το Πεκίνο δεν στέλνει όπλα στη Ρωσία.
Ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών ισχυρίστηκε ότι οι ΗΠΑ μιλούν τώρα με την Κίνα για «μεγάλους όγκους αγαθών διπλής χρήσης» που φέρεται να προμηθεύει η Κίνα στη Ρωσία.
Πρόσθεσε ότι η προσέγγιση επηρεάζει τους Ευρωπαίους εταίρους και αναγκάζει την Κίνα να «ιεραρχήσει εκ νέου ορισμένα θεμελιώδη στοιχεία».
«"Πόσο καιρό θα τους πάρει για να το κάνουν αυτό; Εργαζόμαστε για να το επιταχύνουμε, αλλά είναι μια πραγματική πρόκληση όσον αφορά την καθημερινή διπλωματική δέσμευση», εξήγησε σχετικά ο αξιωματούχος του αμερικανικού ΥΠΕΞ.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ διαβεβαίωσε επίσης ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να επιβάλλει κυρώσεις σε κινεζικές οντότητες που, κατά τη γνώμη της αμερικανικής πλευράς, παραβιάζουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
Νωρίτερα, ο κινέζος υπουργός Άμυνας Dong Jun δήλωσε ότι η Κίνα δεν προμηθεύει όπλα ούτε στη Ρωσία ούτε στην Ουκρανία και ελέγχει αυστηρά τις εξαγωγές αγαθών διπλής χρήσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης