Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί εκλιπαρούν για ειρήνη, οι Ρώσοι τους τελειώνουν, το ΝΑΤΟ προς νέα στρατηγική – Κατέρρευσε το μέτωπο στο Donbass

Οι Ουκρανοί εκλιπαρούν για ειρήνη, οι Ρώσοι τους τελειώνουν, το ΝΑΤΟ προς νέα στρατηγική – Κατέρρευσε το μέτωπο στο Donbass
James O'Brien (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Το ΝΑΤΟ θα αναπτύξει σύντομα μια νέα στρατηγική απέναντι στη Ρωσία - O Ιούλιος 2024 με σημαντικές τακτικές νίκες για Ρωσικό στρατό, εντυπωσιακή προέλαση στο Donbass – Τα F-16 ετοιμάζονται
(upd9) Το μέτωπο στο Donbass έχει καταρρεύσει, καθημερινά οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν οι Ουκρανοί οπισθοχωρούν χάνοντας συνολικά 2.000 στρατιώτες την ημέρα και περίπου 1,5 με 2 χιλιόμετρα σε βάθος…
Οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν τις μηχανοκίνητες επιθέσεις τους, εξέλιξη που δείχνει ότι εντείνεται η επίθεση αν και ακόμη η μεγάλη αντεπίθεση από τους Ρώσους δεν έχει ξεκινήσει.
Είναι προφανές ότι οι Ρωσικές δυνάμεις προχωρούν με γνώμονα τις μικρότερες απώλειες που υπολογίζονται σε 5 Ουκρανοί για κάθε 1 Ρώσο.
Οι Ουκρανοί εμφανίζονται να εκλιπαρούν την Ρωσία για ειρήνη αλλά όλα αυτά είναι σχέδιο για να κερδίσουν χρόνο…
Ο στόχος της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι ξεκάθαρος να οδηγήσουν την ηγεσία της Ουκρανίας σε παράδοση άνευ όρων.
Η στρατηγική ήττα της Ουκρανίας πλησιάζει…
Εν τω μεταξύ το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να αλλάξει την στρατηγική του ως προς την Ρωσία τους προσεχείς μήνες και αυτό σημαίνει… νέα κλιμάκωση όχι αποκλιμάκωση.
Η ρωσική πολεμική μηχανή είναι προετοιμασμένη.
Ως προς το μέτωπο είναι ξεκάθαρο ότι θα πέσουν προσεχώς στα χέρια των Ρώσων το Siversk, το Chasiv Yar, το Toretsk και Pokrovsk.
Οι πόλεις αυτές αποτελούν μέρος της στρατηγικής ήττας της Ουκρανίας.
Μπορεί να ειπωθεί ξεκάθαρα ότι οι Ρωσικές δυνάμεις έχουν πετύχει σημαντικά τακτικά κέρδη που συγκρίνονται με αυτά του 2022 και πραγματοποιούν προέλαση προς 6 κατευθύνσεις.

Sergey Ryabkov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Ο Ρώσος υπουργός άμυνας έστειλε ξεκάθαρη προειδοποίηση στο υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Andrey Belousov «έστειλε μια πολύ σοβαρή προειδοποίηση» στον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin για τον κίνδυνο μιας ανεξέλεγκτης κλιμάκωσης λόγω των ενεργειών της Ουκρανίας και των ΗΠΑ κατά τη συνομιλία τους στις 12 Ιουλίου, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Sergey Ryabkov.
«Όλες οι επαφές με Αμερικανούς εκπροσώπους στο ανώτερο ενδιάμεσο επίπεδο, σε πολιτειακό και πολιτικό επίπεδο, έχουν καθαρά ωφελιμιστικούς στόχους.
Η πρόσφατη επαφή των υπουργών Άμυνας δεν αποτέλεσε εξαίρεση», είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών σχολιάζοντας τη συνομιλία.
«Μια πολύ σοβαρή προειδοποίηση εστάλη από τη ρωσική πλευρά σχετικά με νέες προκλήσεις από την Ουκρανία, οι οποίες είναι αδιανόητες χωρίς την άμεση βοήθεια των ΗΠΑ», είπε ο Sergey Ryabkov.
«Αυτή η προειδοποίηση έγινε για να αποφευχθεί περαιτέρω επικίνδυνη κλιμάκωση, η οποία μπορεί να προκαλέσει συνέπειες που μπορεί να γίνουν εντελώς ανεξέλεγκτες».
Ο Andrey Belousov και ο Lloyd Austin είχαν τηλεφωνική επικοινωνία στις 12 Ιουλίου 2024.
Οι New York Times ισχυρίστηκαν ότι οι δύο υπουργοί συζήτησαν την επερχόμενη «λαθραία επιχείρηση» της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας.
Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στην εφημερίδα ότι η Ρωσία φέρεται να σκόπευε να μάθει εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες εμπλέκονται στα σχέδια της Ουκρανίας.
Οι πηγές τόνισαν ότι το Αμερικανικό Πεντάγωνο δεν γνώριζε για την ουκρανική επιχείρηση, αλλά αξιολόγησε την προειδοποίηση της Ρωσίας «τόσο σοβαρά που επικοινώνησε με την Ουκρανία και την προέτρεψε να μην πραγματοποιήσει την επιχείρηση».

Mikhail Podolyak (Ουκρανία): Ναι σε διαπραγματεύσεις με την Ρωσία αλλά με όρους διεθνούς δικαίου

Η Ουκρανία είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία με όρους που βασίζονται στο διεθνές δίκαιο, δήλωσε ο Mikhail Podolyak, σύμβουλος του γραφείου του Zelensky ανέφερε το Ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Strana.
«Οι διαπραγματεύσεις είναι σίγουρα απαραίτητες, αλλά η Ουκρανία λέει ξεκάθαρα: ας διαπραγματευτούμε με όρους που βασίζονται στο διεθνές δίκαιο», είπε ο Mikhail Podolyak
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι είναι έτοιμη για διπλωματική επίλυση της ουκρανικής σύγκρουσης.
Ωστόσο η Ουκρανία είναι αυτή που έχει θεσπίσει νόμο που απαγορεύει τις διαπραγματεύσεις με την Ρωσία.

James O'Brien (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Το ΝΑΤΟ θα αναπτύξει σύντομα μια νέα στρατηγική απέναντι στη Ρωσία

Το ΝΑΤΟ σκοπεύει να αναπτύξει μια νέα στρατηγική έναντι της Ρωσίας, δήλωσε ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις James O'Brien σε ακρόαση στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.
«Το ΝΑΤΟ πρόκειται να αναπτύξει μια νέα στρατηγική απέναντι στη Ρωσία τους επόμενους μήνες», είπε ο διπλωμάτης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι NTD.
Σύμφωνα με τον O'Brien, αυτή η στρατηγική θα πρέπει να ενώσει όλους τους συμμάχους σε περαιτέρω αλληλεπίδραση με τη Ρωσία.
Η επόμενη σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον στις 9-11 Ιουλίου.
Υπήρχαν τρία κύρια θέματα στην ημερήσια διάταξη: ενίσχυση του ρόλου του ΝΑΤΟ στο συντονισμό και τη χρηματοδότηση της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, ενίσχυση της συλλογικής άμυνας και της αποτροπής για την αντιμετώπιση της Ρωσίας, καθώς και επέκταση των συνεργασιών με τις ασιατικές χώρες στο πλαίσιο της αυξανόμενης αντιπαράθεσης μεταξύ Δύσης και Κίνας.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Putin χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της συνόδου του ΝΑΤΟ απειλητικά για τη Ρωσία.

Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να εισβάλλει στην περιοχή της Αρκτικής

Στο εγγύς μέλλον, θα ξεκινήσει μια σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ των βόρειων δυνάμεων για πόρους που κρύβονται κάτω από το πολικό πάγο.
Αυτό αναφέρεται στη νέα στρατηγική του Πενταγώνου για την Αρκτική.
Στην νέα στρατηγική σημειώνεται ότι η Ρωσία και η Κίνα έχουν εμβαθύνει τη συνεργασία τους τα τελευταία χρόνια και αυτό εμποδίζει τις ΗΠΑ να εδραιώσουν την κυριαρχία στην περιοχή της Αρκτικής.
Επιπλέον, αναγνωρίζεται έμμεσα η ματαιότητα των δυτικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
Από την άλλη πλευρά, οι ΗΠΑ απέκτησαν πλεονέκτημα αφού η Σουηδία και η Φινλανδία, εντάχθηκαν στο ΝΑΤΟ και έχουν φιλοδοξίες στην Αρκτική.
Το αμερικανικό Πεντάγωνο θα ήθελε πολύ να χρησιμοποιήσει τις ναυπηγικές τους ικανότητες για να δημιουργήσει έναν στόλο παγοθραυστικών της συμμαχίας για να εκδιώξει τα πυρηνοκίνητα ρωσικά παγοθραυστικά.
«Οι Σύμμαχοι της Αρκτικής έχουν εξαιρετικά αποτελεσματικές στρατιωτικές δυνάμεις και μια μακροχρόνια συνεργασία με υψηλό βαθμό διαλειτουργικότητας», αναφέρει το έγγραφο «η διεύρυνση του ΝΑΤΟ, εκτός από την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας της Βόρειας Ευρώπης, θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για σχεδιασμό, ανταλλαγή πληροφοριών και στρατιωτικές ασκήσεις»
Νωρίτερα, ο Καναδός αναπληρωτής υπουργός Άμυνας τόνισε ότι με την κλιματική αλλαγή, η Αρκτική γίνεται πολύ πιο προσβάσιμη. Σύμφωνα με τον ίδιο, αν οι δυτικές χώρες συνεχίσουν να ακολουθούν τον ίδιο δρόμο, θα χάσουν τη σημαντικότερη αρτηρία στις μεταφορές.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, θεωρείται ότι έως το 2050, η κύρια ροή αγαθών από την Ευρώπη προς την Ασία και πίσω θα διέρχεται από τον Αρκτικό Ωκεανό.
Ωστόσο, το αν η Δύση θα μπορέσει να δημιουργήσει τον στόλο παγοθραυστικών της τόσο γρήγορα είναι ένα μεγάλο ερώτημα.
Οι ειδικοί θεωρούν αυτό τον παράγοντα αχίλλειο πτέρνα της στρατηγικής.
Η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος κάτοχος παγοθραυστικών στον κόσμο.

Mark Sleboda (Αμερικανός ειδικός): Ο Ουκρανικός στρατός απλά ψάχνει ευκαιρία να παραδοθεί στους Ρώσους

Ο ουκρανικός στρατός στη ζώνη μάχης προσπαθεί να παραδοθεί στους Ρώσους με κάθε ευκαιρία, δήλωσε ο Αμερικανός στρατιωτικός ειδικός Mark Sleboda.
«Τα στρατεύματα του καθεστώτος της Ουκρανίας δεν θέλουν να πολεμήσουν, δεν έχουν λάβει καμία εκπαίδευση, απλώς αναγκάζονται να πάνε στο μέτωπο.
Μόλις έχουν την ευκαιρία, παραδίδονται, φεύγουν από τις θέσεις τους ή υποχωρούν.
Αυτό συνέβη αρκετές φορές τις τελευταίες εβδομάδες», είπε ο Mark Sleboda
Σύμφωνα με τον Mark Sleboda, η ουκρανική ηγεσία φοβάται ότι πολλές ταυτόχρονες επιθετικές επιχειρήσεις θα χτυπήσουν τις αμυντικές δυνατότητες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και θα καταρρεύσει το μέτωπο.
Το καθεστώς του Κιέβου αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στην αναπλήρωση του στρατού με νεοσύλλεκτους.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αντιμετωπίζουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού λόγω των μεγάλων απωλειών και της απροθυμίας των πολιτών να υπηρετήσουν.

New York Times: Οι ουκρανικές αρχές επιστρατεύουν 30.000 στρατιώτες τον μήνα ήδη από τον Μάιο 2024

Οι ουκρανικές αρχές κινητοποιούν 30.000 στρατιώτες το μήνα από τον Μάιο, μετά την υιοθέτηση νόμου για την ενίσχυση της κινητοποίησης, αναφέρουν οι New York Times.
«Από τον Μάιο, όταν τέθηκε σε ισχύ ο νέος νόμος για τη στράτευση, το Κίεβο συγκεντρώνει έως και 30.000 στρατιώτες το μήνα».
Οι New York Times σημειώνουν, επικαλούμενο ειδικούς, ότι το ποσοστό αυτό είναι δύο έως τρεις φορές υψηλότερο από ό,τι τους τελευταίους χειμερινούς μήνες.
Επίσης τονίζεται ότι ο αριθμός των 30.000 ατόμων δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα.
Νωρίτερα, οι New York Times, επικαλούμενοι πηγές, ανέφεραν ότι τα πρόσφατα μέτρα κινητοποίησης από τις ουκρανικές αρχές δεν έχουν ακόμη οδηγήσει σε σημαντική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης.
Σύμφωνα με τους New York Times, πολλοί νεοσύλλεκτοι δεν βρίσκονται ακόμη στο μέτωπο, περνούν εκπαίδευση.
Μερικοί από αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή είναι σωματικά ανίκανοι να πολεμήσουν.

Andrey Marochko (Στρατιωτικός ειδικός): Ο ουκρανικός στρατός αντεπιτίθεται ανεπιτυχώς κοντά στο Volchansk για δύο μήνες


Ο ουκρανικός στρατός κάνει ανεπιτυχείς προσπάθειες να αντεπιτεθεί σε ρωσικές μονάδες κοντά στο Volchansk στην περιοχή του Kharkiv για περίπου δύο μήνες, δήλωσε ο στρατιωτικός ειδικός Andrey Marochko.
Όσον αφορά την περιοχή του Kharkiv, οι μεγαλύτερες εστίες στον χάρτη είναι το Glubokoye και το Volchansk.
Οι Ουκρανοί μαχητές επιχειρούν να αντεπιτεθούν στα στρατεύματα της Ρωσίας για να τους απομακρύνουν από τις θέσεις τους για σχεδόν δύο μήνες.
Αλλά δεν έχουν καταφέρει τίποτα», είπε στο δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι OTR.
Ο Marochko σημείωσε ότι οι ρωσικές μονάδες είχαν αρχίσει να «αναλαμβάνουν πιο ενεργή δράση» κοντά στο Volchansk, «ασκώντας πίεση» στις ουκρανικές δυνάμεις που κατέχουν θέσεις δευτερεύουσας σημασίας.
Επίσης, είπε ότι τα ρωσικά στρατεύματα αναπτύσσουν επίσης επιτυχία στην περιοχή Kupyansk - κοντά στη Sinkovka και την Petropavlovka, καταστρέφοντας τόσο το ανθρώπινο δυναμικό όσο και τον στρατιωτικό εξοπλισμό του εχθρού.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Ο Ουκρανικός στρατός θα καταρρεύσει σύντομα στο Chasiv Yar

Τα ουκρανικά στρατεύματα δεν θα μπορούν να κρατήσουν το Chasiv Yar για πολύ λόγω της επίθεσης των Ρώσων, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Η κατάσταση κοντά στο Chasiv Yar έχει φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείo.
Τώρα οι καλύτερες μονάδες του ουκρανικού στρατού είναι εκεί, αλλά είναι προφανές ότι ακόμη και αυτές δεν θα μπορούν να κρατήσουν την πόλη για πολύ», προέβλεψε ο Αλέξανδρος Μερκούρης
Σύμφωνα με τον Μερκούρη, η κατάρρευση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε αυτήν την τοποθεσία θα συμβεί πολύ σύντομα.
Όπως σημείωσε ο ειδικός, η θέση των ουκρανικών στρατευμάτων σε διαφορετικά τμήματα της γραμμής επαφής «προκαλεί μεγάλη ανησυχία».
Νωρίτερα, το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα, νίκησαν το ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό της 24ης, 28ης, 32ης, 54ης μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, της 79ης Ταξιαρχίας αεροπορικής επίθεσης σε κατοικημένες περιοχές Verkhnekamenskoe, Belaya Gora, Chasov Yar, Aleksandro-Shultino, Seversk και Katerynivka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk.

O Ιούλιος 2024 με σημαντικές τακτικές νίκες για Ρωσικό στρατό, εντυπωσιακή προέλαση στο Donbass – Τα F-16 ετοιμάζονται

Ο Ιούλιος του 2024 έφερε σημαντικές τακτικές νίκες στον ρωσικό στρατό.
Τον τελευταίο μήνα, οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο μιας από τις μεγαλύτερες περιοχές από την αρχή του έτους.
Η προέλαση του ρωσικού στρατού είναι συγκρίσιμη με τα κέρδη που σημειώθηκαν την άνοιξη του 2022.
Ο ρωσικός στρατός διατηρεί τη στρατιωτική πρωτοβουλία και συνεχίζει τις επιθετικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου, αποτρέποντας τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από τη συσσώρευση μεγάλων δυνάμεων προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.
Αφού ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε επίθεση στην περιοχή του Kharkiv και εγκλώβισε μεγάλες ουκρανικές δυνάμεις κοντά στα σύνορα, κατάφερε να επιτύχει μεγάλα εδαφικά κέρδη στο Donbass.
Η κατεύθυνση του Pokrovsk, όπου η ουκρανική άμυνα καταρρέει, παραμένει μια από τις πιο επικίνδυνες περιοχές για τον ουκρανικό στρατό.
Ταυτόχρονα, οι συνεχιζόμενες ρωσικές επιθέσεις φέρνουν κέρδη και σε άλλες κατευθύνσεις.

Οι ΗΠΑ στέλνουν νέα όπλα

Οι Αμερικανοί έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στην προμήθεια αντιαεροπορικών πυραύλων για συστήματα αεράμυνας μεσαίου και μικρού βεληνεκούς, λόγω σοβαρής έλλειψη από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Ρωσικά αναγνωριστικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που συντονίζουν τα χτυπήματα και στοχεύουν διάφορες βόμβες και πυραύλους σε στρατηγικά σημαντικές ουκρανικές εγκαταστάσεις που λειτουργούν χωρίς κανένα εμπόδιο πάνω από πόλεις της Ουκρανίας.
Οι άλλοι δυτικοί φίλοι της Ουκρανίας απειλούν για μεγάλη στρατιωτική κλιμάκωση.
Η Πολωνία ανακοίνωσε μια σειρά στρατιωτικών επιχειρήσεων που θα ξεκινήσουν την 1η Αυγούστου.
Ειδικότερα, η αεροπορική επιχείρηση που ονομάζεται Eastern Dawn και Safe Podlachia χερσαία επιχείρηση θα ξεκινήσει στο ανατολικό και νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.
Δεν πρόκειται για ασκήσεις, αλλά για στρατιωτικές επιχειρήσεις που δήθεν έχουν αμυντικούς στόχους.
Μάλιστα, ο πολωνικός στρατός προετοιμάζεται για μια κλιμάκωση της ουκρανικής σύγκρουσης, η οποία ενδέχεται να επεκταθεί και στο έδαφος του ΝΑΤΟ.
Επιπλέον, η Πολωνία είναι έτοιμη για το επόμενο βήμα.
Η Πολωνία υπέγραψε κοινή αμυντική συμφωνία με την Ουκρανία.
Οι Πολωνοί ήταν πρόθυμοι να καταρρίψουν ρωσικούς πυραύλους και δήλωσαν ότι ήταν έτοιμοι να παράσχουν τα αεροδρόμιά τους για να αναπτύξουν τα μαχητικά F-16 που δόθηκαν στην Ουκρανία από το ΝΑΤΟ.
Η Ρωσία προειδοποίησε ότι οι ουκρανικές βάσεις F-16 θα γίνουν νόμιμοι στόχοι.
Τον Ιούλιο, καταγράφηκαν πολυάριθμες πτήσεις αεροπορικών ομάδων F-16 χωρών του ΝΑΤΟ στον εναέριο χώρο που συνορεύει με την Ουκρανία.
Ορισμένες πτήσεις πραγματοποιήθηκαν με κλειστούς αναμεταδότες.
Τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ αύξησαν τις επιχειρήσεις σε αεροδρόμια στην Πολωνία και τη Ρουμανία, ειδικά τις νυχτερινές ώρες.
Ένα επιχειρησιακό παιχνίδι για τη συγκαλυμμένη μεταφορά αεροσκαφών F-16 στην Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας διεξήχθη κοντά στα ουκρανικά σύνορα.
Προφανώς, το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να ξεκινήσει αεροπορική επιχείρηση στην Ουκρανία και η πολωνική Πολεμική Αεροπορία ετοιμάζεται να μπει στον πόλεμο.

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν 5 μηχανοκίνητες επιθέσεις στην δυτική περιφέρεια του Donetsk

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν πέντε μηχανοκίνητες επιθέσεις στη δυτική περιφέρεια του Donetsk στις 29 και 30 Ιουλίου.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 29 Ιουλίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν οριακά στα νοτιοδυτικά προάστια της Kostyantynivka (νοτιοδυτικά της πόλης του Donetsk) κατά τη διάρκεια μιας μηχανοκίνητης επίθεσης μεγέθους ενισχυμένου τάγματος.
Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν 10 άρματα μάχης, 47 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 10 μοτοσικλέτες στην επίθεση της 29ης Ιουλίου και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις χτύπησαν 12 θωρακισμένα οχήματα μάχης.
Πρόσθετα γεωγραφικά πλάνα και αναφορές της Ουκρανίας δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν μια ανεπιτυχή μηχανοποιημένη επίθεση μεγέθους εταιρείας νοτιοδυτικά της Pobieda (νοτιοδυτικά της πόλης Donetsk) το πρωί της 29ης Ιουλίου και ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν οριακά νοτιοδυτικά του οικισμού κατά τη διάρκεια μιας ξεχωριστής ενισχυμένης μηχανοκίνητης επίθεσης στις 30 Ιουλίου.
Ουκρανικές πηγές δημοσίευσαν πλάνα και ανέφεραν στις 29 Ιουλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επίσης μια μηχανοκίνητη επίθεση με κατεύθυνση το Kurakhove (δυτικά της Marinka) και μηχανοκίνητη επίθεση κοντά στο Krasnohorivka (δυτικά του Donetsk).
Δυτικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα απροσδιόριστες ουκρανικές πηγές, ανέφεραν τον Δεκέμβριο του 2023 και τον Ιανουάριο του 2024 ότι οι ρωσικές δυνάμεις σχεδίαζαν να καταλάβουν το υπόλοιπο έδαφος των περιφερειών Luhansk, Donetsk, Kherson και Zaporizhia κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης κλίμακας επιθετικής επιχείρησης το καλοκαίρι του 2024, αλλά οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα αναθεώρησαν αυτά τα σχέδια μετά την έγκριση της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία τον Απρίλιο του 2024

Kharkiv_Battle_Map_Draft_July_30_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_July_30_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_July_30_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_July_30_2024.png

Avdiivka_Battle_Map_Draft_July_30_2024.png

Vremivka-Marinka_Battle_Map_Draft_July_30_2024.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης