Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περιορίζεται η άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +0,3% αλλά ο FTSE 100 +1,4% - Αυξήθηκε ο πληθωρισμός

Περιορίζεται η άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +0,3% αλλά ο FTSE 100 +1,4% - Αυξήθηκε ο πληθωρισμός
Μικρή πτώση σημείωσαν τα κέρδη προ φόρων της HSBC το α' εξάμηνο του 2024
Περιορίζεται η άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά τη νέα αύξηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο, στο 2,6%.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύεται 0,3%, στις 18.469 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 1,4% στις 8.377 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται στις 7.566 μον. με κέρδη 1,2%.
Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB ενισχύεται στις 33.921 μονάδες με οριακές μεταβολές.
Η μετοχή της HSBC σημείωσε άνοδο 2%, αφού η τράπεζα κατέγραψε μικρή μείωση των κερδών προ φόρων το πρώτο εξάμηνο του έτους, αλλά παρ' όλα αυτά ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών, ανακοινώνοντας επίσης την επαναγορά μετοχών ύψους 3 δισ. δολαρίων.
Στο 2,6% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Ιούλιο, πάνω από το 2,5% του Ιουνίου και από τις προβλέπεις των αναλυτών.
Στις ΗΠΑ, η Fed αναμένεται να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια.
Πιο σημαντικό θα είναι το guidance που θα επιλέξει να παράσχει, με τις αγορές να εκτιμούν σήμερα ότι η πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο είναι 100%.

Προσωρινή διακοπή συναλλαγών στο χρηματιστήριο της Ζυρίχης - Προβλήματα και στη Μαδρίτη

 Διακόπηκε η διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο της Ζυρίχης μετά από ένα τεχνικό πρόβλημα που κατέστησε αδύνατη τη διάδοση των δεδομένων τιμολόγησης της αγοράς, όπως ανακοίνωσε η SIX Swiss Exchange.
Η διακοπή ξεκίνησε στις 10 π.μ. ώρα Ζυρίχης και θα διαρκέσει μέχρι νεωτέρας, ανέφερε το χρηματιστήριο σε δήλωση στην ιστοσελίδα του.
Το χρηματιστήριο δεν ήταν σε θέση να διαδώσει δεδομένα αγοράς και δείκτες από τις 9:10 π.μ. περίπου, δήλωσε τηλεφωνικά εκπρόσωπος, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Οι δείκτες και τα στοιχεία αγοράς για το ισπανικό χρηματιστήριο επίσης δεν διανέμονται, αν και οι συναλλαγές συνεχίζονται, δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Η Bolsas y Mercados Espanoles, ο διαχειριστής του ισπανικού χρηματιστηρίου, ανήκει στη SIX.

Κολοσσοί στο ταμπλό

Το ελβετικό χρηματιστήριο είναι ο τόπος διαπραγμάτευσης για ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Ευρώπης, όπως η UBS, η Nestle και η Roche Holding.

Το περασμένο καλοκαίρι, η αγορά επλήγη από τη χειρότερη διακοπή λειτουργίας της εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία, με τις συναλλαγές σε μετοχές και παράγωγα μέσα να διακόπτονται για τρεις ώρες.
Η τελευταία δυσλειτουργία των συναλλαγών έρχεται πάνω από μια εβδομάδα μετά από τη μαζική αποτυχία πληροφορικής που συνδέεται με την εταιρεία κυβερνοασφάλειας CrowdStrike Holdings και επηρέασε το RNS του London Stock Exchange Group, μια υπηρεσία που χρησιμοποιούν οι εισηγμένες εταιρείες για να διανέμουν ευαίσθητες στις τιμές ρυθμιστικές ανακοινώσεις.
Την  ίδια μερα οι δείκτες FTSE δεν εκτύπωναν επίσης τιμές κατά διαστήματα.



ΗSBC: Κέρδη προ φόρων 21,5 δισ. δολ. το α' εξάμηνο 2024 και επαναγορά μετοχών 3 δισ.

Μικρή πτώση σημείωσαν τα κέρδη προ φόρων της HSBC το α' εξάμηνο του 2024, ωστόσο ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, λόγω των υψηλών επιτοκίων.
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, κατέγραψε κέρδη προ φόρων στο εξάμηνο έως τον Ιούνιο ύψους 21,56 δισ. δολαρίων, έναντι 21,66 δισ. δολαρίων την ίδια περίοδο πέρυσι. Το ποσό του πρώτου εξαμήνου ήταν πάντως πολύ υψηλότερο από τον μέσο όρο των εκτιμήσεων των χρηματιστών που συγκέντρωσε η HSBC, ύψους 20,5 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Reuters.

Επαναγορά μετοχών 3 δισ. δολ.

O Noel Quinn έκλεισε το τελευταίο τρίμηνο της θητείας του ως επικεφαλής της HSBC Holdings ανακοινώνοντας την επιστροφή επιπλέον 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στους μετόχους, καθώς η βρετανική πολυεθνική εταιρεία τραπεζικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών εμφάνισε κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες χάρη στην αύξηση των εσόδων από την παγκόσμια τραπεζική και τις αγορές.

H BoJ αύξησε τα επιτόκια σε υψηλά από το 2008 - Ράλι 2% στον Hang Seng, ο Nikkei στο +1%

Σε αύξηση του βασικού της επιτοκίου στα υψηλότερα επίπεδα από το 2008, προχώρησε η Τράπεζα της Ιαπωνίας και αποκάλυψε σχέδια για τη μείωση κατά το ήμισυ των αγορών ομολόγων της, σε ενέργειες που υπογραμμίζουν την αποφασιστικότητά της να εξομαλύνει την πολιτική της, σύμφωνα με το Bloomberg.
Η BOJ αύξησε το βασικό της επιτόκιο σε περίπου 0,25% από ένα εύρος 0 έως 0,1%.
Ανακοίνωσε επίσης ότι θα μειώσει τον μηνιαίο ρυθμό αγοράς ομολόγων σε περίπου 3 τρισεκατομμύρια γεν, μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2026.
Ο πρόσφατος ρυθμός αγορών ήταν περίπου διπλάσιος από αυτό το ποσό.

Ράλι 2% στον Hang Seng, ο Nikkei στο +1%

Οι περισσότερες ασιατικές μετοχές σημείωσαν άνοδο την Τετάρτη, με τις κινεζικές αγορές να ανακάμπτουν από τα χαμηλά επίπεδα πέντε μηνών, καθώς τα μέτρια οικονομικά στοιχεία τροφοδότησαν τα στοιχήματα για περισσότερα μέτρα τόνωσης της οικονομίας, ενώ οι ιαπωνικές αγορές σημείωσαν άνοδο,  μετά από τα μικτά μηνύματα από την Τράπεζα της Ιαπωνίας.
Οι ασιατικές μετοχές τεχνολογίας και παραγωγής τσιπ σημείωσαν ράλι, παρακολουθώντας τα ισχυρά κέρδη της Advanced Micro Devices.
Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 1%, μετά την αύξηση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Ιαπωνίας κατά 15 μονάδες βάσης- το ανώτερο άκρο των εκτιμήσεων των αναλυτών.
Τα χρηματιστήρια της Ασίας με μεγάλη τεχνολογική βαρύτητα κατέγραψαν ισχυρά κέρδη την Τετάρτη, με τον Hang Seng του Χονγκ Κονγκ να σημειώνει ράλι 2%, ενώ ο KOSPI της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,5%.
Οι δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite της Κίνας σημείωσαν άλμα άνω του 1% ο καθένας και ήταν οι δείκτες με τις καλύτερες επιδόσεις στην Ασία την Τετάρτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης