Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προσωρινή διακοπή συναλλαγών στο χρηματιστήριο της Ζυρίχης - Προβλήματα και στη Μαδρίτη

Προσωρινή διακοπή συναλλαγών στο χρηματιστήριο της Ζυρίχης - Προβλήματα και στη Μαδρίτη
Το ελβετικό χρηματιστήριο είναι ο τόπος διαπραγμάτευσης για ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Ευρώπης, όπως η UBS, η Nestle και η Roche Holding

 Διακόπηκε προσωρινά η διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο της Ζυρίχης μετά από ένα τεχνικό πρόβλημα που κατέστησε αδύνατη τη διάδοση των δεδομένων τιμολόγησης της αγοράς, όπως ανακοίνωσε η SIX Swiss Exchange.
Η διακοπή ξεκίνησε στις 10 π.μ. ώρα Ζυρίχης και θα διαρκέσει μέχρι νεωτέρας, ανέφερε το χρηματιστήριο σε δήλωση στην ιστοσελίδα του.
Το χρηματιστήριο δεν ήταν σε θέση να διαδώσει δεδομένα αγοράς και δείκτες από τις 9:10 π.μ. περίπου, δήλωσε τηλεφωνικά εκπρόσωπος, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Οι συναλλαγές επανήλθαν στις 12:30,  ώρα Ελλάδας.
Οι δείκτες και τα στοιχεία αγοράς για το ισπανικό χρηματιστήριο επίσης δεν διανέμονται, αν και οι συναλλαγές συνεχίζονται, δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Η Bolsas y Mercados Espanoles, ο διαχειριστής του ισπανικού χρηματιστηρίου, ανήκει στη SIX.

Κολοσσοί στο ταμπλό

Το ελβετικό χρηματιστήριο είναι ο τόπος διαπραγμάτευσης για ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Ευρώπης, όπως η UBS, η Nestle και η Roche Holding.

Το περασμένο καλοκαίρι, η αγορά επλήγη από τη χειρότερη διακοπή λειτουργίας της εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία, με τις συναλλαγές σε μετοχές και παράγωγα μέσα να διακόπτονται για τρεις ώρες.
Η τελευταία δυσλειτουργία των συναλλαγών έρχεται πάνω από μια εβδομάδα μετά από τη μαζική αποτυχία πληροφορικής που συνδέεται με την εταιρεία κυβερνοασφάλειας CrowdStrike Holdings και επηρέασε το RNS του London Stock Exchange Group, μια υπηρεσία που χρησιμοποιούν οι εισηγμένες εταιρείες για να διανέμουν ευαίσθητες στις τιμές ρυθμιστικές ανακοινώσεις.
Την  ίδια μερα οι δείκτες FTSE δεν εκτύπωναν επίσης τιμές κατά διαστήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης