Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Είμαστε έτοιμοι για συνομιλίες – Δεν υπάρχει πολιτική βούληση σε Ουκρανία και Δύση

Ρωσία: Είμαστε έτοιμοι για συνομιλίες – Δεν υπάρχει πολιτική βούληση σε Ουκρανία και Δύση
Ουκρανία και Δύση εξακολουθούν να σκέφτονται με όρους πολέμου λέει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών
Να δώσει περισσότερες εξηγήσεις και λεπτομέρειες για το τι ακριβώς εννοεί όταν μιλά για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία καλεί το Κίεβο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
«Οι δηλώσεις του καθεστώτος του Κιέβου σχετικά με την υποτιθέμενη ετοιμότητά του για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία στερούνται λεπτομερών εξηγήσεων» είπε ο Peskov αναφορικά με τις δηλώσεις του Ουκρανού Mikhail Podolyak ότι η Ουκρανία θέλει διαπραγματεύσεις με όρους διεθνούς Δικαίου, υπογραμμίζοντας ότι αυτό σημαίνει πρώτα από όλα «εδαφική ακεραιότητα» και «κρατική κυριαρχία».
«Έχουμε ακούσει δηλώσεις από το Κίεβο σε διαφορετικά επίπεδα, αλλά δεν έχουμε ακούσει οποιεσδήποτε λεπτομερείς εξηγήσεις σε αυτή την περίπτωση.
Αυτό το θέμα εκφράζεται περιστασιακά, αλλά χωρίς ιδιαίτερες λεπτομέρειες.
Η ρωσική πλευρά συνεχίζει να παραμένει ανοιχτή στη διαπραγματευτική διαδικασία» υποστήριξε ο Peskov

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Δεν υπάρχει πολιτική βούληση

Πάντως, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας υποστηρίζει πως δεν υπάρχει πολιτική βούληση για ειρήνη ούτε από το Κίεβο ούτε από τη Δύση.
«Όσο για την ετοιμότητα της Ουκρανίας για διαπραγματεύσεις, βλέπουμε ότι ούτε στο Κίεβο ούτε στη Δύση υπάρχει πολιτική βούληση για ειρήνη, συνεχίζουν να σκέφτονται με όρους πολέμου, φοβούνται πανικόβλητα την ήττα της Ουκρανίας, γιατί αυτό θα σημαίνει το τέλος της παγκόσμιας τάξης που βασίζεται σε κανόνες» υποστήριξε ο Andrei Nastashin, αναπληρωτής εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.
Σημειώνεται ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov δήλωσε ότι δεν ακούει τι λένε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky και ο υπουργός Εξωτερικών Dmitry Kuleba για την προοπτική των διαπραγματεύσεων διευθέτησης, αφού, όπως είπε, και οι δύο συχνά λένε ακριβώς τα αντίθετα πράγματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης