Τελευταία Νέα
Διεθνή

Boeing: Διόγκωση ζημιών το β' τρίμηνο 2024 – Νέος CEO ο Kelly Ortberg

tags :
Boeing: Διόγκωση ζημιών το β' τρίμηνο 2024 – Νέος CEO ο Kelly Ortberg
Τα έσοδα τριμήνου υποχώρησαν κατά 15% και διαμορφώθηκαν στα 16,9 δισεκ. δολάρια
Σχετικά Άρθρα
Με υπέρογκες ζημίες και μείωση εσόδων ολοκλήρωσε το β' τρίμηνο του 2024 η Boeing, εν μέσω προβλημάτων στην αξιοπιστία των αεροσκαφών.
Ο αμερικανικός αεροναυπηγικός κολοσσός ανακοίνωσε καθαρές ζημίες ύψους 1,4 δισεκ. δολαρίων για το τρίμηνο, έναντι απωλειών 149 εκατ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του περασμένου έτους.
Τα έσοδα τριμήνου υποχώρησαν 15% σε ετήσια σύγκριση και διαμορφώθηκαν στα 16,9 δισεκ. δολάρια.
Παράλληλα, η Boeing ανακοίνωσε τον διορισμό του Kelly Ortberg ως νέου προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου. Το πρώην στέλεχος της Rockwell Collins, βετεράνος της αεροδιαστημικής βιομηχανίας, αναλαμβάνει καθήκοντα στις 8 Αυγούστου.
Η Εταιρεία περνά κρίση σε κρίση μετά την έκρηξη σε καμπίνα αεροσκάφους 737 MAX 9 τον Ιανουάριο, η οποία οδήγησε σε επιβράδυνση της παραγωγής του αεροσκάφους με τις μεγαλύτερες πωλήσεις και σε ανακατατάξεις στη διοίκηση, ενώ παράλληλα βρέθηκε υπό έντονο ρυθμιστικό και νομικό έλεγχο.
Τούτου λεχθέντος, η αμερικανική ρυθμιστική αρχή αερομεταφορών έχει περιορίσει την παραγωγή των συγκεκριμένων αεροσκαφών σε 38 ανά μήνα, οδηγώντας σε χαμηλότερες παραδόσεις. Ενδεικτικά, κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, παρέδωσε συνολικά 92 αεροσκάφη, μειωμένα κατά 32% σε ετήσια βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης