Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βενετία φέρνει νέα μέτρα για τον έλεγχο του μαζικού τουρισμού – Μπαράζ απαγορεύσεων για ολόκληρο τον Αύγουστο

Η Βενετία φέρνει νέα μέτρα για τον έλεγχο του μαζικού τουρισμού – Μπαράζ απαγορεύσεων για ολόκληρο τον Αύγουστο

Οι περιορισμοί καλύπτουν το κέντρο της πόλης και επίσης τα νησιά Murano, Burano και Torcello

Σχετικά Άρθρα
Μετά τις πρόσφατες διαδηλώσεις κατά του μαζικού τουρισμού που ξέσπασαν σε περιοχές της Ισπανίας, συμπεριλαμβανομένης της Καταλονίας και των Βαλεαρίδων Νήσων, η Βενετία περιόρισε τις ομαδικές επισκέψεις σε 25 άτομα.
Η παλιά πόλη της Βενετίας είναι ένα σημαντικό αξιοθέατο και τα υλικοτεχνικά προβλήματα που συνδέονται με τον τουρισμό εκεί έχουν αυξηθεί παράλληλα με την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών.
Στις 31 Ιουλίου, το δημοτικό συμβούλιο ανακοίνωσε τους νέους επίσημους περιορισμούς για τις ομάδες επισκέψεων, αν και τα εκπαιδευτικά ταξίδια και οι ομάδες που περιλαμβάνουν παιδιά κάτω των δύο ετών θα εξαιρούνται.
Η χρήση μεγαφώνων από ξεναγούς έχει επίσης απαγορευτεί για την «προστασία της ειρήνης των κατοίκων».
Οι περιορισμοί καλύπτουν το κέντρο της πόλης και επίσης τα νησιά Murano, Burano και Torcello.
Η απαγόρευση είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Ιούνιο, αλλά θα τεθεί σε ισχύ τον Αύγουστο.
Τα πρόστιμα για παραβίαση των κανόνων κυμαίνονται από 25 έως 500 ευρώ, αν και οι αρχές δεν έχουν διευκρινίσει εάν θα επιβάλλονται σε προσωπικό επίπεδο ή θα απευθύνονται σε αρμόδια τουριστικά γραφεία.
Ένα προηγούμενο πιλοτικό πρόγραμμα 29 ημερών, το οποίο παρακολουθείται στενά από άλλα ευρωπαϊκά τουριστικά hotspot, ολοκληρώθηκε νωρίτερα τον Ιούλιο, ακολουθούμενο από μια περίοδο διαβούλευσης για τον προσδιορισμό της μελλοντικής πορείας του έργου.
Τον Απρίλιο, η Βενετία έγινε η πρώτη πόλη στον κόσμο που εισήγαγε ένα σύστημα πληρωμών για τους επισκέπτες σε ένα πείραμα που είχε ως στόχο να αποτρέψει πάρα πολλούς ημερήσιους ταξιδιώτες να φτάσουν σε περιόδους αιχμής.
Εκατοντάδες διαδήλωσαν στο Αλικάντε στις 13 Ιουλίου ενάντια στον αντιληπτό «υπερτουρισμό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης