Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ishchenko – Ο σκληρός εγκληματίας της ταξιαρχίας Azov πέθανε στις φυλακές του Rostov – Είχε συλληφθεί με δεκάδες άλλους νεοναζί

Ishchenko – Ο σκληρός εγκληματίας της ταξιαρχίας Azov πέθανε στις φυλακές του Rostov – Είχε συλληφθεί με δεκάδες άλλους νεοναζί

Το Ανώτατο Δικαστήριο αναγνώρισε το Azov ως τρομοκρατική οργάνωση τον Αύγουστο του 2022

Σχετικά Άρθρα
Ένας από τους 22 κατηγορούμενους στην υπόθεση συμμετοχής στο ουκρανικό τάγμα Azov (αναγνωρισμένο ως τρομοκρατική οργάνωση και απαγορευμένο στη Ρωσία), ο Alexander Ishchenko, πέθανε σε ένα κέντρο κράτησης στο Rostov, δήλωσε ο δικηγόρος του σε συνάντηση στο το Νότιο Επαρχιακό Δικαστήριο, αναφέρει το TASS.
Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του δικηγόρου υπεράσπισης να ζητήσει πιστοποιητικό θανάτου του Ishchenko.
Ο δικηγόρος δεν διευκρίνισε την ημερομηνία και την αιτία θανάτου.
Το Νότιο Επαρχιακό Δικαστήριο άρχισε να εξετάζει την υπόθεση τον περασμένο Ιούλιο.
Αρχικά, 24 άτομα ενεπλάκησαν στην υπόθεση - 15 άνδρες και 9 γυναίκες αργότερα μεταφέρθηκαν στην ουκρανική πλευρά στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων.
Σύμφωνα με την έρευνα, όλοι οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια εχθροπραξιών ή κρατήθηκαν κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων φιλτραρίσματος που πραγματοποιήθηκαν στη ΛΔΚ από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2022.
Όλοι οι κατηγορούμενοι κατηγορήθηκαν για το άρθ. 278 του Ποινικού Κώδικα (βίαιη κατάληψη της εξουσίας ή βίαιη διατήρηση της εξουσίας), επτά από αυτούς κατηγορήθηκαν για οργάνωση δραστηριοτήτων σε τρομοκρατική οργάνωση (μέρος 1 του άρθρου 205.5 του Ποινικού Κώδικα), άλλοι 17 κατηγορήθηκαν για συμμετοχή σε τέτοια οργάνωση (Μέρος 2 του άρθρου 205.5 του Ποινικού Κώδικα).
Η μέγιστη ποινή για αυτά τα άρθρα είναι 20 χρόνια φυλάκιση.
Οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους δεν παραδέχτηκαν την ενοχή τους, κάποιοι το παραδέχτηκαν εν μέρει, επιβεβαιώνοντας τη συμμετοχή τους στο τάγμα.
Το Ανώτατο Δικαστήριο αναγνώρισε το Azov ως τρομοκρατική οργάνωση τον Αύγουστο του 2022, πριν από αυτό, τα σύμβολα του τάγματος, που αναγνωρίστηκαν ως εξτρεμιστικά, είχαν απαγορευτεί στη Ρωσία.
Το τάγμα σχηματίστηκε το 2014 και έλαβε μέρος σε μάχες στο πλευρό του ουκρανικού στρατού, συμπεριλαμβανομένων των μαχών για τη Μαριούπολη την άνοιξη του 2022.
Το 2023, η μονάδα συμπεριλήφθηκε στην Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης