Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αδιανόητα χτυπήματα – Οι Ρώσοι σάρωσαν τους Ουκρανούς σε 143 περιοχές - Η μεγαλύτερη επίθεση με drones από το 2022

Αδιανόητα χτυπήματα – Οι Ρώσοι σάρωσαν τους Ουκρανούς σε 143 περιοχές - Η μεγαλύτερη επίθεση με drones από το 2022
Συντριπτικά πλήγματα κατά των ουκρανικών δυνάμεων από τον ρωσικό στρατό
Τα στρατεύματα της Ρωσίας έπληξαν μονάδες και στρατιωτικό υλικό της Ουκρανίας σε 143 περιοχές την περασμένη ημέρα στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση ανέφερε την Τετάρτη (31/7/2024) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Αεροσκάφη, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, πυραυλικά στρατεύματα και πυροβολικό των ρωσικών ομάδων δυνάμεων έπληξαν μαζικά εχθρικό ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό σε 143 περιοχές», ανέφερε χαρακτηριστικά το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Η ρωσική ομάδα μάχης του Βορρά έπληξε πέντε ταξιαρχίες ουκρανικού στρατού και προκάλεσε περίπου 350 απώλειες (νεκροί, τραυματίες) στα ουκρανικά στρατεύματα στην περιοχή ευθύνης της.
Ειδικότερα η ρωσική ομάδα μάχης χτύπησε την 42η μηχανοκίνητη, την 82η, την 92η αερομεταφερόμενη και την 36η ταξιαρχία κοντά στους οικισμούς Tikhoye, Liptsy, Staritsa στην περιοχή Kharkovsk.
Τις τελευταίες 24 ώρες η βόρεια ομάδα μάχης απέκρουσε δύο αντεπιθέσεις των Ουκρανών.
Επιπλέον, τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν μια αποθήκη πυρομαχικών του ουκρανικού στρατού, ανέφερε.

Οι ρωσικές δυνάμεις βλετιώνουν συνεχώς τις θέσεις τους

Την ίδια στιγμή η ρωσική δυτική ομάδα μάχης βελτίωνε τις θέσεις και προκαλούσε περίπου 450 απώλειες στα ουκρανικά στρατεύματα.
Χτύπησε σχηματισμούς της 30ης και 67ης μηχανοκίνητης και 3ης και της 12ης ταξιαρχίας ειδικών επιχειρήσεων Azov κοντά στους οικισμούς Sinkovka στην περιοχή Kharkov, Novosadovoye και Krasny Liman στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, Nevskoye και Makeyevka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk.
Η ομάδα μάχης Νότος της Ρωσίας προκάλεσε 710 απώλειες στον ουκρανικό στρατό ενώ κατέστρεψε ένα γερμανικής κατασκευής άρμα μάχης Leopard στην περιοχή ευθύνης της.
Συγκρούστηκε με την 24η, την 32η και την 54η μηχανοκίνητη και την 79η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία κοντά στους οικισμούς Chasiv Yar, Verkhnekamenskoye, Seversk και Katerinovka στη Δημοκρατία του Donetsk.
Εν τω μεταξύ η ρωσική ομάδα μάχης Κέντρο συνέχισε να προελαύνει προς τα δυτικά και χτύπησε έξι ταξιαρχίες ουκρανικού στρατού στην περιοχή ευθύνης του την τελευταία ημέρα.
Προκάλεσε περίπου 350 απώλειες σε ουκρανικά στρατεύματα στην περιοχή ευθύνης της ενώ τις θέσεις βελτίωσε και η ανατολική στρατιά.

Η μεγαλύτερη επίθεση με drones

Εν τω μεταξύ η Ρωσία εξαπέλυσε μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις με drones κατά της Ουκρανίας με 89 μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Σηματοδοτεί ίσως τη μεγαλύτερη επίθεση με drone που επικεντρώθηκε ποτέ στην περιοχή της πρωτεύουσας, με τον επικεφαλής της διοίκησης της πόλης του Κιέβου, Serhiy Popko, να περιγράφει επίσης «μία από τις πιο μαζικές επιθέσεις στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια ολόκληρου του πολέμου».
Εκρήξεις αναφέρθηκαν επίσης και στις άλλες ουκρανικές περιοχές του Mykolayev, του Dnipro, του Sumy και της Poltava.
Ο στρατός της Ουκρανίας αναγνώρισε πολλά από τα εισερχόμενα βλήματα στην περιοχή της πρωτεύουσας ως μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου Shahed-131/136, ιρανικής κατασκευής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης