Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία δεν θα άρει τις κυρώσεις κατά της ρωσικής Lukoil - «Κανένας κίνδυνος για Ουγγαρία και Σλοβακία»

Η Ουκρανία δεν θα άρει τις κυρώσεις κατά της ρωσικής Lukoil - «Κανένας κίνδυνος για Ουγγαρία και Σλοβακία»
«Η Ρωσία και η ενεργειακή ασφάλεια είναι ασύμβατες»
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία δεν έχει καμία πρόθεση να άρει τις κυρώσεις κατά της ρωσικής εταιρείας Lukoil, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός της χώρας, Denys Shmyhal, εκτιμώντας πως οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν δεν αποτελούν απειλή για την ενεργειακή ασφάλεια της Σλοβακίας και της Ουγγαρίας.
Σύμφωνα με τον Shmyhal, τις τελευταίες εβδομάδες είχε αρκετές συζητήσεις με τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Robert Fico, όλες εστιασμένες στην ενεργειακή ασφάλεια.
«Η Ουκρανία επέμεινε και συνεχίζει να επιμένει στην ανάγκη να καταργηθεί σταδιακά το ρωσικό πετρέλαιο όσο το δυνατόν περισσότερο. Η Ρωσία και η ενεργειακή ασφάλεια είναι ασύμβατες. Όλες οι χώρες το καταλαβαίνουν και οι περισσότερες ενεργούν γι' αυτό. Η ΕΕ έχει επιτρέψει στη Σλοβακία και σε πολλές άλλες χώρες να χρησιμοποιούν ρωσικό πετρέλαιο με την προϋπόθεση ότι αναπτύσσουν ενεργά εναλλακτικά κανάλια ανεφοδιασμού, οι περισσότεροι εργάζονται σε αυτό», είπε ο Ουκρανός πρωθυπουργός.
Πρόσθεσε ότι η Ουκρανία παραμένει μια αξιόπιστη χώρα διέλευσης για όλα τα κράτη που εκτιμούν την ελευθερία και το κράτος δικαίου και τηρούν πλήρως τη Συμφωνία Σύνδεσης της ΕΕ.
«Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας δεν αποτελούν απειλή για την ενεργειακή ασφάλεια της Σλοβακίας και της Ευρώπης στο σύνολό της, γι' αυτό και η άρση τους δεν τίθεται προς συζήτηση. Έχουμε πλήρη κατανόηση από τις Βρυξέλλες για αυτό το θέμα», τόνισε ο Shmyhal.
Σημείωσε επίσης ότι η Σλοβακία είναι ένας αξιόπιστος εταίρος της Ουκρανίας, «από την οποία δεν περιμένουμε εκβιασμούς ή απειλές». Πρόσθεσε ότι «το να απειλεί την Ουκρανία, η οποία αμύνεται από έναν επιτιθέμενο, είναι μια αμφίβολη διαδρομή».
Οι Shmyhal και Fico συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν άλλη μία συνάντηση τον Οκτώβριο για να συνεχίσουν τον «εποικοδομητικό, ρεαλιστικό διάλογο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης