Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανικός στην Ουκρανία: Η Ρωσία έκρυψε τους αιθέρες με νέα drones αντιπερισπασμού - Επίθεση ή ... αναγνώριση;

Πανικός στην Ουκρανία: Η Ρωσία έκρυψε τους αιθέρες με νέα drones αντιπερισπασμού - Επίθεση ή ... αναγνώριση;
Η Μόσχα λανσάρει τώρα έναν νέο τύπο φτηνής κατασκευής drone για να αναγνωρίζει συστήματα αεράμυνας και να τα αξιοποιεί ως δολώματα
Η Ρωσία χρησιμοποίησε πληθώρα από μη επανδρωμένα αεροσκάφη αντιπερισπασμού που έχουν σχεδιαστεί για να ερευνούν την αεράμυνα αντί να καταστρέφουν στόχους στη μαζική της επίθεση στην Ουκρανία στις 31 Ιουλίου, έκανε γνωστό ο Andrii Yusov, εκπρόσωπος της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας (HUR).
Η Μόσχα εκτόξευσε συνολικά και τα 89 επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου Shahed και έναν πύραυλο Kh-59 στην Ουκρανία κατά την επίθεση, τα οποία καταρρίφθηκαν, ανέφερε η Πολεμική Αεροπορία.
Ήταν η πιο εκτεταμένη επίθεση με drone στο Κίεβο το 2024 με πάνω από 40 drones που καταστράφηκαν στον εναέριο χώρο της πόλης και στις κοντινές περιοχές, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.
Σύμφωνα με τον Yusov, τα «drones που αποσπούν την προσοχή» δεν έχουν εκρηκτικό μέρος.
«Ο στόχος της Ρωσίας είναι να εξαντλήσει και να εξερευνήσει τα συστήματα αεράμυνας. Αυτή δεν είναι ούτε μια νέα τακτική. Οι δυνάμεις ασφαλείας και άμυνας της Ουκρανίας εξασκούν και αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τέτοιες προκλήσεις"» πρόσθεσε.
Εν τω μεταξύ, ο Vladyslav Vlasiuk, σύμβουλος του επικεφαλής του προεδρικού γραφείου, είπε ότι τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποίησαν έναν νέο τύπο drones - τα Gerbera - σε περιορισμένο αριθμό στην επίθεση.
Περιέγραψε αυτά τα drones ως μια φθηνότερη έκδοση επιθετικών drones τύπου Shahed.
Σημειωτέον ότι τα drones ήταν εξ αρχής ένα βασικό εργαλείο στην άμυνα της Ουκρανίας ενάντια στον πόλεμο της Ρωσίας.
Το Κίεβο ισχυρίζεται πως έχει την ικανότητα παραγωγής να παράγει περισσότερα από 3 εκατομμύρια drones ετησίως, αλλά απαιτεί χρηματοδότηση από ξένους εταίρους, έχει τονίσει κατά το παρελθόν η αναπληρώτρια υπουργός Στρατηγικών Βιομηχανιών Hanna Hvozdiar.
Η Μόσχα λανσάρει τώρα έναν νέο τύπο φτηνής κατασκευής drone για να αναγνωρίζει συστήματα αεράμυνας και να τα αξιοποιεί ως δολώματα, δήλωσε νωρίτερα τον Ιούλιο ο Andrii Cherniak, εκπρόσωπος της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης