Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -1% στον απόηχο της Fed - Τα βλέμματα στη BoE

Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -1% στον απόηχο της Fed  - Τα βλέμματα στη BoE
Οι μετοχές της Rolls-Royce σημείωσαν άλμα άνω του 11% σε ιστορικό υψηλό
Οι ευρωπαϊκές αγορές υποχωρούν την Πέμπτη, στον απόηχο των αποφάσεων της Fed και των δηλώσεων Powell.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχωρεί 1,1% στις 18.294 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει οριακές μεταβολές στις 8.368 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται στις 7.438 μον. με πτώση 1,2%.
Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB υποχωρεί στις 33.339 μονάδες με απώλειες 1,3%.

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 δείκτης ήταν 0,38% χαμηλότερα, με όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια τους περισσότερους τομείς να διαπραγματεύονται σε αρνητικό έδαφος.
Τα αυτοκίνητα και οι τραπεζικές μετοχές σημειώνουν απώλειες 1,83% και 1,54% αντίστοιχα, ενώ οι μετοχές λιανικού εμπορίου πρόσθεσαν 1,21%.
Οι μετοχές της Rolls-Royce σημείωσαν άλμα άνω του 11% σε ιστορικό υψηλό,  αφού η εταιρεία επανέφερε το μέρισμά της και αύξησε τις προβλέψεις της για τα κέρδη της λόγω των ισχυρών αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου.

Τα βλέμματα στη BoE

Η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοινώνει την τελευταία της απόφαση για τη νομισματική πολιτική.
Η τιμολόγηση της αγοράς ευνοεί ελαφρώς τη μείωση του επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης από την κεντρική τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου, ξεκινώντας την πορεία της νομισματικής χαλάρωσης.
Ωστόσο, οι αναλυτές λένε ότι υπάρχει μεγαλύτερη αβεβαιότητα γύρω από την απόφασή της από ό,τι συνήθως, παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός διατηρείται στο 2%, καθώς ορισμένα μέλη που ψηφίζουν εξακολουθούν να ανησυχούν για τον πληθωρισμό στον τομέα των υπηρεσιών και την αύξηση των μισθών.
Η συνεδρίαση της BOE έρχεται στον απόηχο της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία κατέληξε σε μια ευρέως αναμενόμενη διατήρηση των επιτοκίων. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell δήλωσε ότι μια μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο -την οποία οι traders θεωρούν σχεδόν βέβαιη- είναι «στο τραπέζι», εφόσον τα στοιχεία για τον πληθωρισμό συνεχίζουν να την υποστηρίζουν.
Ωστόσο, ο Powell φάνηκε να αποκλείει ότι η μείωση θα είναι τόσο μεγάλη όσο οι 50 μονάδες βάσης.

Barclays: Πτώση κερδών στα 1,2 δισ. στερλίνες το β' τρίμηνο 2024, αλλά ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις

Στο εταιρικό μέτωπο, η Barclays ανακοίνωσε την Πέμπτη καθαρά κέρδη για το β΄ τρίμηνο 2024 που αποδίδονται στους μετόχους, ύψους 1,2 δισ. λιρών, ελαφρώς χαμηλότερα από ό,τι πριν από ένα χρόνο, καθώς τα καθαρά έσοδα από τόκους στις βασικές μονάδες του Ηνωμένου Βασιλείου μειώθηκαν.
Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αποδιδόμενα καθαρά κέρδη 1,03 δισ. στερλινών για την περίοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG, σε μείωση από τα 1,3 δισ. στερλίνες που είχαν καταγραφεί το δεύτερο τρίμηνο του 2023.
Οι μετοχές σημείωναν άνοδο 2%.
Η Barclays ανακοίνωσε έσοδα 6,3 δισ. στερλινών για το τελευταίο τρίμηνο, πάνω από την πρόβλεψη των 6,25 δισ. στερλινών.
Ανακοίνωσε επίσης πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους έως 750 εκατ. στερλινών.
Τα καθαρά έσοδα από τόκους στην καταναλωτική τράπεζα της Barclays μειώθηκαν κατά 4% σε ετήσια βάση στα 3,15 δισ. στερλίνες κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου, καθώς το καθαρό περιθώριο επιτοκίου μειώθηκε από 3,2% σε 3,15%.
Τα έσοδα της εταιρικής τράπεζας της Barclays μειώθηκαν κατά 6%, καθώς τα χαμηλότερα έσοδα από τη δεξαμενή ρευστότητας αντιστάθμισαν το περιβάλλον υψηλότερων επιτοκίων.
Οι επιδόσεις ήταν ισχυρότερες στην επενδυτική της τράπεζα, όπου τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 10% σε 3,02 δισ. στερλίνες το δεύτερο τρίμηνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης