Τελευταία Νέα
Διεθνή

Είναι οριστικό - Η Ρωσία δεν θα παραχωρήσει ποτέ Donbass και Novorossiya - Matvienko: Είναι εδάφη μας

Είναι οριστικό - Η Ρωσία δεν θα παραχωρήσει ποτέ Donbass και Novorossiya - Matvienko: Είναι εδάφη μας
Ρωσία: Δεν το αξιολογούμε, διότι δεν γνωρίζουμε το ειρηνευτικό σχέδιο Trump για την Ουκρανία
Η Ρωσία δεν πρόκειται ποτέ να παραχωρήσει τα εδάφη που έχει κατακτήσει σε Donbass και Novorossiya υποστήριξε η Valentina Matvienko, πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσίας.
«Οι νέες, επανενωμένες περιφέρειες, οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Lugansk και του Donetsk, οι περιοχές της Zaporizhia και της Kherson είναι πλέον αναπόσπαστο μέρος της Ρωσίας, το οποίο κατοχυρώνεται στο Σύνταγμά μας.
Το Σύνταγμά μας απαγορεύει οποιαδήποτε κατάληψη του εδάφους της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Αυτό είναι απαραίτητο να το ακούσουν όλοι.
Δεν μπορούν και δεν πρόκειται να υπάρξουν εδαφικές παραχωρήσεις σε αυτά τα τέσσερα επανενωμένα εδάφη» υπογράμμισε η Matvienko.
Σημειώνεται πως από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2022 διεξήχθησαν δημοψηφίσματα στις  Λαϊκές Δημοκρατίες του Lugansk και του Donetsk και στις περιοχές της Zaporizhia και της Kherson για το θέμα της ένταξης στη Ρωσία. Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων τους ήταν υπέρ ενός τέτοιου βήματος.
Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2022, ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin και οι αρχηγοί αυτών των περιοχών συνήψαν συμφωνίες προσχώρησης, ενώ οι νόμοι επικύρωσης τους υπεγράφησαν από τον Ρώσο ηγέτη στις 4 Οκτωβρίου.

Δεν γνωρίζουμε το ειρηνευτικό σχέδιο Trump

Η Ρωσία δεν μπορεί να αξιολογήσει το ειρηνευτικό σχέδιο του Donald Trump διότι πολύ απλά δεν το γνωρίζει υποστήριξε η Valentina Matvienko, πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσίας.
«Όσον αφορά το ειρηνευτικό σχέδιο του Trump.
Πρώτο δεν ξέρουμε από τι αποτελείται.
Αλλά υπάρχουν τόσες ερμηνείες και μεταφράσεις των σκέψεων του Trump για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία… κυρίως από πρώην συνεργάτες του» τόνισε η Matvienko.
«Συνεπώς δεν είμαστε έτοιμοι να αξιολογήσουμε το σχέδιο του Trump, το οποίο δεν γνωρίζουμε.
Για αυτό και θα ήθελα να το παραλάβω, να το ακούσω έτσι ώστε να μπορέσουμε να το αξιολογήσουμε» υποστήριξε η Ρωσίδα αξιωματούχος.
Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Μάιο, δημοσίευμα της Daily Telegraph είχε κάνει αναφορά στο ειρηνευτικό σχέδιο του Trump, το οποίο ωστόσο, επισημαινόταν πως θα παρουσιαζόταν μόνο μετά τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης