Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σενάρια για μεγάλη ανταλλαγή κρατουμένων Ρωσίας και ΗΠΑ – Κρεμλίνο: Ουδέν σχόλιο

Σενάρια για μεγάλη ανταλλαγή κρατουμένων Ρωσίας και ΗΠΑ – Κρεμλίνο: Ουδέν σχόλιο
Εφόσον τα σενάρια αυτά … γίνουν πραγματικότητα, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανταλλαγή κρατουμένων μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.
(upd) Ουδέν σχόλιο ήταν η τοποθέτηση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov στα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες και που θέλουν να επίκειται ή να είναι ήδη σε εξέλιξη μια μεγάλη ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ.
«Δεν έχω κάποιο σχόλιο επί αυτού του θέματος» είπε ο Peskov ερωτηθείς σχετικά με τη σεναριολογία που έχει αναπτυχθεί τόσο στα δυτικά όσο και στα ρωσικά ΜΜΕ σχετικά με μια ευρείας κλίμακας ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ.
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News μετέδωσε ότι ανάμεσα στους κρατούμενους που επρόκειτο να ανταλλαγούν είναι και ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal, Evan Gershkovich, ο οποίος είχε καταδικαστεί για κατασκοπεία με ποινή κάθειρξης 16 ετών.
Επιπλέον, αναφέρεται πως άφαντοι ήταν τις τελευταίες ημέρες από τις ρωσικές φυλακές οι Paul Willan, πρώην Αμερικάνος πεζοναύτης που είχε καταδικαστεί και αυτός σε κάθειρξη 16 ετών για κατασκοπεία καθώς και ο Ρωσοβρετανός δημοσιογράφος Vladimir Kara Murza καθώς και άλλοι 7 Ρώσοι αντιφρονούντες.
Δημοσίευμα του Bloomberg υποστηρίζει πως τόσο ο Paul Willan όσο και ο Evan Gershkovich εγκαταλείπουν τη Ρωσία.

Η μεγαλύτερη ανταλλαγή από τον Ψυχρό Πόλεμο


Από την πλευρά του το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS είχε μεταδώσει ότι οι πληροφορίες για τους Ρώσους Alexander Vinnik, Vladislav Klyushin, Vadim Konoshchenko και Maxim Marchenko είχαν εξαφανιστεί από την δημόσια ηλεκτρονική βάση δεδομένων του Ομοσπονδιακού Γραφείου Φυλακών των ΗΠΑ.
Στο πλαίσιο της σεναριολογίας αυτής το TASS ανέφερε ότι ειδικό ρωσικό αεροσκάφος τύπου An-148-100E που είχε χρησιμοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2022 για ανταλλαγές κρατουμένων μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, είχε απογειωθεί από τη Μόσχα προς το Kaliningrad και από εκεί πάλι πίσω στη ρωσική πρωτεύουσα.
Εφόσον τα σενάρια αυτά … γίνουν πραγματικότητα, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανταλλαγή κρατουμένων μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης