Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βίαια επεισόδια κατά τη διάρκεια εξέγερσης στο Σάουθπορτ της Αγγλίας μετά τη δολοφονία 3 παιδιών από μετανάστη – Δεκάδες τραυματίες

Βίαια επεισόδια κατά τη διάρκεια εξέγερσης στο Σάουθπορτ της Αγγλίας μετά τη δολοφονία 3 παιδιών από μετανάστη – Δεκάδες τραυματίες

Κανονική εξέγερση μετά το άγριο έγκλημα

Σχετικά Άρθρα
Πριν από είκοσι χρόνια, ένα τέτοιο περιστατικό θα θεωρούνταν ευρέως στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη ως τρομοκρατική επίθεση.
Στην ξύπνια ομίχλη του 2024, όμως, το 17χρονο παιδί μεταναστών από τη Ρουάντα που ξέσπασε με μαχαίρι σε ένα ρεσιτάλ παιδικού χορού στην πόλη Σάουθπορτ της Αγγλίας αντιμετωπίζεται σχεδόν ως... θύμα. 
Η ανταπόκριση του βρετανικού κοινού είναι οργισμένη καθώς ξεσπούν ταραχές σε ολόκληρη τη χώρα.
Μετά από ένα μακροχρόνιο μοτίβο καταστολής πληροφοριών σε ό,τι αφορά τα εγκλήματα μεταναστών, πολύ λίγα στοιχεία έχουν δημοσιευτεί από τις αρχές σχετικά με το ιστορικό του δράστη ή τα πιθανά κίνητρα.
Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι παρά το γεγονός ότι άφησαν τρία νεκρά παιδιά και άλλα δέκα τραυματισμένα στους δρόμους του Σάουθπορτ, οι δημοσιογράφοι προσπάθησαν να εξανθρωπίσουν τον δράστη, πιθανότατα λόγω της οικογένειάς του από τη Ρουάντα.

Κανονική εξέγερση

Σχεδόν 40 αστυνομικοί υπέστησαν τραυματισμούς στον τόπο βίαιων επεισοδίων στο Σάουθπορτ, ανακοίνωσε η υπηρεσία ασθενοφόρων της North West Ambulance Service.
Η αστυνομία του Μερσισάιντ δήλωσε ότι οι εμπλεκόμενοι στις ταραχές, στους οποίους πιστεύει ότι περιλαμβάνονται υποστηρικτές του Αγγλικού Αμυντικού Συνδέσμου, έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητα που ανήκαν σε πολίτες, πέταξαν τούβλα στο τοπικό τζαμί, προκάλεσαν ζημιές σε ένα τοπικό ψιλικατζίδικο και έβαλαν φωτιά σε τροχήλατους κάδους.
Το βασικό πρόβλημα με τη μαζική μετανάστευση, με ανθρώπους από κοινωνίες του τρίτου κόσμου είναι ότι συχνά θεωρούν την ακραία βία ως την πρώτη λύση σε κάθε δεδομένο πρόβλημα.
Η ωμότητα σε αυτούς τους πολιτισμούς είναι φυσιολογική και αποδεκτή.
Οι προσωπικές διαφορές αντιμετωπίζονται με μαχαίρια και αίμα, όχι με συζητήσεις ή ακόμη και με δίκαιο καυγά.
Όλα αυτά θα έπρεπε να είχε αποφύγει η Δύση, αλλά δεν το έκανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης