Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Πολωνή ευρωβουλευτής ξαναχτυπά: Τρομερά τα προνόμια των βουλευτών για να τους κλείνουν το στόμα – Μισθοί, ταξίδια, μπόνους και αποζημιώσεις

Η Πολωνή ευρωβουλευτής ξαναχτυπά: Τρομερά τα προνόμια των βουλευτών για να τους κλείνουν το στόμα – Μισθοί, ταξίδια, μπόνους και αποζημιώσεις

Δεν θα ξεμπλέξουν εύκολα στην ευρωβουλή με την Πολωνή

Σχετικά Άρθρα
Στο ντεμπούτο της για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ), η ευρωβουλευτής του κόμματος της Συνομοσπονδίας, Ewa Zajączkowska-Hernik, εξέφρασε την έκπληξή της για αυτό που περιέγραψε ως «ναό της αποθάρρυνσης», υποστηρίζοντας ότι οι ευρωβουλευτές έχουν σχεδόν ό,τι μπορούν να χρειαστούν.
Η Zajączkowska-Hernik μοιράστηκε αυτές τις αρχικές εντυπώσεις στο Polsat News TV, αφού παρακολούθησε τις πρώτες της συνεδρίες στο Στρασβούργο.
«Η κλίμακα των επιχειρήσεων ήταν λίγο σοκαριστική», παραδέχτηκε η νεοσύστατη ευρωβουλευτής.
«Φαίνεται να είναι ένα είδος ναού αποθάρρυνσης, όπου οι ευρωβουλευτές λαμβάνουν τα πάντα για να διασφαλιστεί ότι δεν θα αρχίσουν να παίρνουν ιδέες ή να επικρίνουν αυτό που συμβαίνει», τόνισε.
Οι ευρωβουλευτές είναι γνωστοί όχι μόνο για υψηλούς μισθούς, αλλά λαμβάνουν αμοιβή για έξοδα ταξιδιού, μπόνους μόνο για ψηφοφορία, μεγάλη δεξαμενή χρημάτων για προσωπικό, ημερήσια αποζημίωση και το περίφημο «χρυσό αλεξίπτωτο» όταν φεύγουν από το αξίωμα.
Η Zajączkowska-Hernik έγινε γνωστή πρόσφατα σε μια ομιλία που απευθύνθηκε στη von der Leyen, όπου επέκρινε τον ρόλο της στην προώθηση των ανοιχτών συνόρων στην Πολωνία και της είπε ότι θα έπρεπε να είναι «στη φυλακή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης