Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με ένα μόνο βλήμα Krasnopol το ρωσικό πυροβολικό διέλυσε ένα ακόμη αμερικανικό τανκ Μ1Α1 Abrams στην Ουκρανία

Με ένα μόνο βλήμα Krasnopol το ρωσικό πυροβολικό διέλυσε ένα ακόμη αμερικανικό τανκ Μ1Α1 Abrams στην Ουκρανία
Με την απώλεια αυτή μειώνονται δραματικά οι ουκρανικές δυνάμεις σε άρματα μάχης ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις για περισσότερες παραδόσεις από τη Δύση
Το ρωσικό πυροβολικό χτύπησε και κατέστρεψε ένα αμερικανικό άρμα μάχης M1A1 Abrams του ουκρανικού στρατού βορειοδυτικά της πόλης Avdiivka στην περιοχή του Donetsk στις 30 Ιουλίου.
Αφού το βαρύ τανκ κόλλησε στη λάσπη, ακινητοποιώντας το προσωρινά, χρησιμοποιήθηκε αυτοκινούμενο οβιδοβόλο Msta-S 152 mm για την καταστροφή του.
Το σύστημα πυροβολικού εκτόξευσε ένα μόνο κατευθυνόμενο βλήμα Krasnopol ακριβείας, καταστρέφοντας το τανκ.
Τα δεδομένα στόχευσης δόθηκαν από ένα drone Orlan-30.
Με την απώλεια αυτή μειώνονται δραματικά οι ουκρανικές δυνάμεις σε άρματα μάχης ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις για περισσότερες παραδόσεις.
Τα άρματα μάχης Abrams της Ουκρανίας εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στα τέλη Φεβρουαρίου 2024 κοντά στην Avdiivka, με την ανάπτυξή τους στη μάχη να επιβεβαιώνεται για πρώτη φορά στις 23 του μήνα.
Τρεις μέρες αργότερα επιβεβαιώθηκε η καταστροφή του πρώτου τανκ αμερικανικής κατασκευής.

Οι Ουκρανοί αναγκάστηκαν να τα αποσύρουν

Σύντομα ακολούθησαν βαριές απώλειες πολλών επιπλέον τανκς, αναγκάζοντας τον ουκρανικό στρατό να τα αποσύρει τα εναπομείναντα άρματα μάχης από τις θέσεις της πρώτης γραμμής λόγω έντονων ανησυχιών για την τρωτότητά τους.
Η Ουκρανία στη συνέχεια αύξησε την προστασία των τεθωρακισμένων, αν και σε μεταγενέστερες εμπλοκές συνέχισαν να έχουν μεγάλες απώλειες.
Σύμφωνα με το CNN το ουκρανικό προσωπικό είναι έντονα δυσαρεστημένο με την απόδοση των αρμάτων μάχης, αναφέροντας τόσο τεχνικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της ευπάθειας των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, όσο και της ευαισθησίας τους στα ρωσικά πυρά.
Μια αμερικανική στρατιωτική πηγή που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων AP παρατήρησε ότι λόγω της προόδου στις ικανότητες στόχευσης της Ρωσίας «δεν υπάρχει ανοιχτό έδαφος που να μπορείς απλώς να περάσεις χωρίς φόβο ανίχνευσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης