Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Φιλιππίνες και το Βιετνάμ θα πραγματοποιήσουν ναυτικές ασκήσεις με στόχο να μπλοκάρουν τις επιθετικές ενέργειες της Κίνας

Οι Φιλιππίνες και το Βιετνάμ θα πραγματοποιήσουν ναυτικές ασκήσεις με στόχο να μπλοκάρουν τις επιθετικές ενέργειες της Κίνας

Επί του παρόντος, και οι δύο χώρες βρίσκονται υπό πίεση από επιθετικές ενέργειες κινεζικών πλοίων

Σχετικά Άρθρα
Οι Φιλιππίνες και το Βιετνάμ θα πραγματοποιήσουν κοινές ναυτικές ασκήσεις για την πρακτική αντιμετώπιση της Κίνας.
Το Radio Free Asia μετέδωσε ολόκληρο το ρεπορτάζ.
Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, όπου θα αναπτυχθεί περιπολικό της ακτοφυλακής του Βιετνάμ.
Το Βιετναμέζικο πλήρωμα θα συμμετάσχει σε κοινές εκπαιδευτικές ασκήσεις με την ακτοφυλακή των Φιλιππίνων, συμπεριλαμβανομένων έρευνας και διάσωσης, πρόληψης πυρκαγιών και εκρήξεων και ασφάλειας στη θάλασσα.
Οι δύο πλευρές θα προσφέρουν εκπαίδευση για την ανταπόκριση σε διαφορετικά σενάρια στα διεθνή ύδατα, συμπεριλαμβανομένων επιθετικών ενεργειών από την ακτοφυλακή και το ναυτικό της Κίνας.
Αυτή είναι η πρώτη εκπαίδευση αυτού του είδους μεταξύ Βιετνάμ και Φιλιππίνων.
Κατά τη διάρκεια της κρατικής επίσκεψης του Προέδρου Ferdinand Marcos Jr. στο Βιετνάμ τον Ιανουάριο, οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμφωνίες για την πρόληψη συμβάντων και τη θαλάσσια συνεργασία μεταξύ των λιμενικών.

Μπλόκο στην Κίνα

Επί του παρόντος, και οι δύο χώρες βρίσκονται υπό πίεση από επιθετικές ενέργειες κινεζικών πλοίων κοντά σε χωρικά ύδατα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται κοντά σε αμφισβητούμενα εδάφη.
Για να αντιμετωπίσουν νέες προκλήσεις, οι Φιλιππίνες έλαβαν υποστήριξη από την Ιαπωνία, η οποία συμφώνησε να παράσχει χρηματοδότηση για την κατασκευή περιπολικών πλοίων.
Οι κυβερνήσεις της Ιαπωνίας και των Φιλιππίνων ολοκλήρωσαν τη δημιουργία του μεγαλύτερου έργου θαλάσσιας ασφάλειας στον κόσμο, στο πλαίσιο του οποίου η ακτοφυλακή των Φιλιππίνων θα παραλάβει ιαπωνικά πλοία.
Χρηματοδοτούμενη από επίσημο δάνειο αναπτυξιακής βοήθειας από τον Οργανισμό Διεθνούς Συνεργασίας της Ιαπωνίας, η συμφωνία των 507 εκατομμυρίων δολαρίων είναι η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα από το Τόκιο προς την υπηρεσία επιβολής του νόμου στη θάλασσα των Φιλιππίνων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης