Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει να σταματήσει τις εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ, λόγω των «εγκλημάτων πολέμου» στη Λωρίδα της Γάζας

Το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει να σταματήσει τις εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ, λόγω των «εγκλημάτων πολέμου» στη Λωρίδα της Γάζας

Εξοπλισμοί και συμμαχίες φτάνουν στο τέλος τους, όπως όλα δείχνουν

Σχετικά Άρθρα
Η νέα κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ετοιμάζεται να σταματήσει τις εξαγωγές βρετανικών όπλων και εξαρτημάτων στο Ισραήλ.
Σύμφωνα με τους Times of Israel η απαγόρευση, την οποία ετοιμάζει η βρετανική κυβέρνηση, αφορά τις μάχες στη Λωρίδα της Γάζας.
Σύμφωνα με εκπροσώπους του Εργατικού Κόμματος, το Ισραήλ έχει αγνοήσει όλους τους διεθνείς κανόνες και καταστρέφει όλες τις υποδομές και τις κατοικημένες περιοχές.

Περιορισμοί στις εξαγωγές

Οι περιορισμοί στις εξαγωγές θα πρέπει να κάνουν το Ισραήλ να εξετάσει τις ενέργειές του, καθώς οι βρετανικές εταιρείες διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην προμήθεια εξαρτημάτων για τον ισραηλινό εξοπλισμό.
Αυτό ισχύει πρώτα για τα σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη F-35I, όπου το συνολικό μερίδιο των βρετανικών εξαρτημάτων είναι πάνω από 40%.
Επιπλέον, χρησιμοποιούν βρετανικά εκτινασσόμενα καθίσματα του Martin Baker, τα οποία δεν μπορούν να αντικατασταθούν.
Οι βρετανικές εταιρείες υποστηρίζουν επίσης τα τεθωρακισμένα οχήματα του ισραηλινού στρατού και προμηθεύουν εξαρτήματα για άρματα μάχης Merkavaq, νέα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Eitan και άλλα.
Γενικά, το Ηνωμένο Βασίλειο πουλά εξαρτήματα για ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη F-15, F-16 και F-35, ελικόπτερα, υποβρύχια και θωράκιση σώματος.
Πέρυσι, οι εξαγωγές στο Ισραήλ υπολογίστηκαν σε 18,2 εκατομμύρια λίρες.
Τον Ιούνιο του 2024, το Reuters ανακάλυψε ότι το κόστος έγκρισης νέων αδειών όπλων από το Ηνωμένο Βασίλειο έπεσε κατακόρυφα μετά την έναρξη του πολέμου.
Το κόστος των αδειών που εκδόθηκαν για την πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στο Ισραήλ μειώθηκε περισσότερο από 95% σε χαμηλό 13 ετών.
Η ισραηλινή κυβέρνηση διέταξε επιπλέον 25 μαχητικά F-35I για να σχηματίσουν την τρίτη μοίρα μάχης της πολεμικής αεροπορίας της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης