Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Υποχώρησαν σε χαμηλό 6 μηνών τα επιτόκια στεγαστικών δανείων, 6,73% το 30ετές

ΗΠΑ: Υποχώρησαν σε χαμηλό 6 μηνών τα επιτόκια στεγαστικών δανείων, 6,73% το 30ετές
Κάτω από 6% το 15ετές
Σχετικά Άρθρα
Πτωτικά κινήθηκαν τα επιτόκια στεγαστικών δανείων που προσφέρουν οι αμερικανικές τράπεζες για το επταήμερο έως 1/8, με τη μέση τιμή στο 30ετές να διαμορφώνεται στο 6,73% από 6,78% μία εβδομάδα πριν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Freddie Mac.
Ένα χρόνο ακριβώς πριν, το μέσο επιτόκιο ήταν στο 6,90%.
Σε ό,τι αφορά στο 15ετές στεγαστικό δάνειο, το μέσο επιτόκιο υποχώρησε οκτώ μονάδες βάσης και έφθασε το 5,99% -από 6,25% πέρυσι.
Τα επιτόκια κινούνται πολύ χαμηλότερα σε σύγκριση με τον Οκτώβριο 2023, όταν έφθασαν ακόμη και το 7,79% -το υψηλότερο επίπεδο από το 2000.
«Τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Φεβρουαρίου 2024. Οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων της Fed σε συνδυασμό με ενδείξεις μείωσης του πληθωρισμού, είναι καλά νέα για την αγορά, αλλά η ανησυχία για την εμπιστοσύνη των καταναλωτών μπορεί να αποτρέψει μια άμεση ανάκαμψη των αγορών κατοικιών, καθώς οι προκλήσεις στις τιμές παραμένουν στο επίκεντρο.
Παρόλα αυτά, η πρόσφατη συγκράτηση της αύξησης των τιμών κατοικιών και οι αυξήσεις στο απόθεμα, είναι ένα ευπρόσδεκτο σημάδι για τους πιθανούς αγοραστές», σχολιάζει η Freddie Mac.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης