Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη Ιρανού ΥΠΕΞ στον Lavrov: Το Ισραήλ θα λάβει σίγουρα μια σκληρή απάντηση - Ξεπέρασε την κόκκινη γραμμή

Αποκάλυψη Ιρανού ΥΠΕΞ στον Lavrov: Το Ισραήλ θα λάβει σίγουρα μια σκληρή απάντηση - Ξεπέρασε την κόκκινη γραμμή
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι Ισλαμική Δημοκρατία θα απαντήσει στις προκλήσεις του Ισραήλ με αντίποινα
Ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Ali Bagheri Kani διεμήνυσε στον Ρώσο ομόλογό του Sergey lavrovότι το Ισραήλ «ξεπέρασε την κόκκινη γραμμή» σκοτώνοντας τον επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Hamas Ismail Haniyeh στην καρδιά της Τεχεράνης.
Παράλληλα, ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι η Ισλαμική Δημοκρατία θα απαντήσει στις προκλήσεις του Ισραήλ με αντίποινα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιρανικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο Bagheri Kani «τόνισε ότι το Ισραήλ πέρασε την κόκκινη γραμμή σκοτώνοντας τον Ismail Haniyeh και απείλησε την ασφάλεια και τη σταθερότητα στον κόσμο και όλη την περιοχή, επομένως η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θα ασκήσει αναμφίβολα το αναφαίρετο και νόμιμο δικαίωμα να υπερασπίζεται την εδαφική του ακεραιότητα και την εθνική του ασφάλεια».
Τέλος, ο υπηρεσιακός ΥΠΕΞ του Ιράν ευχαρίστησε τη Ρωσία, η οποία ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, για την υποστήριξή της στη διεξαγωγή έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας μετά τη δολοφονία του Haniyeh και το διπλό ισραηλινό χτύπημα σε Τεχεράνη και Βηρυτό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης