Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικό σφυροκόπημα σε κρησφύγετα και γραμμές ανεφοδιασμού του ISIS στην κεντρική Συρία – Συμμετείχε και η Συριακή Πολεμική Αεροπορία

Ρωσικό σφυροκόπημα σε κρησφύγετα και γραμμές ανεφοδιασμού του ISIS στην κεντρική Συρία – Συμμετείχε και η Συριακή Πολεμική Αεροπορία

Ήταν το δεύτερο κύμα αεροπορικών επιδρομών που έπληξε την περιοχή από τις 27 Ιουλίου

Σχετικά Άρθρα
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πολεμικά αεροσκάφη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων πραγματοποίησαν στις 30 Ιουλίου μια σειρά αεροπορικών επιδρομών εναντίον πυρήνων του ISIS στην κεντρική περιοχή της Συρίας.
Η ομάδα παρακολούθησης που εδρεύει στο Λονδίνο είπε ότι οι αεροπορικές επιδρομές στόχευαν κρησφύγετα και γραμμές εφοδιασμού που χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες κοντά στις πόλεις al-Sukhnah και Palmyra στην ανατολική ύπαιθρο της Χομς.
Ήταν το δεύτερο κύμα αεροπορικών επιδρομών που έπληξε την περιοχή από τις 27 Ιουλίου.
Τα συριακά μέσα ενημέρωσης μοιράστηκαν βίντεο από αεροπορικές επιδρομές στις 30 και 31 Ιουλίου και αποκάλυψαν ότι πολεμικά αεροσκάφη της Συριακής Αραβικής Πολεμικής Αεροπορίας συμμετείχαν στην επίθεση.
Εντατικές ρωσικές και συριακές αεροπορικές επιδρομές στόχευσαν πυρήνες του ISIS και ακόμη και πληρεξούσιους των Ηνωμένων Πολιτειών στην κεντρική περιοχή τους τελευταίους μήνες.
Ωστόσο, οι επιθέσεις κατά των κυβερνητικών δυνάμεων και των αμάχων στην περιοχή γνώρισαν αποδοχή.
Οι πυρήνες του ISIS διεξάγουν εξέγερση στην κεντρική Συρία το μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας δεκαετίας.
Οι τρομοκράτες λαμβάνουν υποστήριξη από τους συντρόφους τους στη βορειοανατολική περιοχή, την οποία κατέχουν οι ΗΠΑ και οι πληρεξούσιοί τους, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις υπό την ηγεσία των Κούρδων.
Επιπλέον, Σύροι και Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα κατηγορήσει τις αμερικανικές δυνάμεις στη νοτιοανατολική περιοχή του al-Tanf ότι εκπαιδεύουν, ακόμη και εξοπλίζουν μαχητές, συμπεριλαμβανομένων μελών του ISIS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης