Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yermak (γραφείο Zelensky): Ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει να σταματήσει άμεσα - Απαραίτητη η συμμετοχή τις Κίνας στις διαπραγματεύσεις

Yermak (γραφείο Zelensky): Ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει να σταματήσει άμεσα - Απαραίτητη η συμμετοχή τις Κίνας στις διαπραγματεύσεις
«Η πιο σημαντική προσδοκία από τη δεύτερη σύνοδο κορυφής είναι ο σχηματισμός των βασικών προϋποθέσεων για τον τερματισμό των εχθροπραξιών...» λέει τώρα το Κίεβο
Ο επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου Zelensky, Andriy Yermak, εκτιμάει ότι είναι απαραίτητο να τερματιστεί η σύγκρουση στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg.
«Η πιο σημαντική προσδοκία από τη δεύτερη σύνοδο κορυφής είναι ο σχηματισμός των βασικών προϋποθέσεων για τον τερματισμό των εχθροπραξιών...», τόνισε σχετικά ο Yernak, ένας από τους κοντινότερους ανθρώπους του Zelensky.
Κατά τη γνώμη του, η Ουκρανία πρέπει να τερματίσει αυτήν την αντιπαράθεση το συντομότερο δυνατό για να επιτύχει μια «δίκαιη ειρήνη».
Πιστεύει επίσης ότι είναι πολύ σημαντικό να εμπλακεί η Κίνα στη συνάντηση, αφού αυτή η χώρα φέρεται να είναι ικανή να «επηρεάσει τη Ρωσία».
Όπως έγραψε νωρίτερα η γαλλική ιστοσελίδα LCI, ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου Zelesnky αρχίζει να μιλά όλο και πιο συχνά για το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία λόγω της προϊούσης κόπωσης της Ουκρανίας από τις στρατιωτικές ενέργειες.
Οι απλοί Ουκρανοί, καθώς και οι στρατιωτικοί των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν κουραστεί από τη σύγκρουση που διεξάγεται στο έδαφος της χώρας και έχουν αρχίσει όλο και περισσότερο να μιλούν για τη δυνατότητα διεξαγωγής ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Ρωσία.
Στις 25 Ιουλίου, ο πρώην σύμβουλος του προέδρου Leonid Kuchma, ο πολιτικός επιστήμονας Oleh Soskin, δήλωσε ότι ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου δεν θα ήταν σε θέση να χειριστεί τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση της σύγκρουσης με τη Ρωσία και ότι έπρεπε να αντικατασταθεί.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ήρθε η ώρα το Κίεβο να ξεκινήσει διάλογο με τη Μόσχα, αλλά ο Zelensky είναι εντελώς ακατάλληλος για αυτόν τον ρόλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης