Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lieven (Cambridge): Ο Biden δεν έχει στρατηγική για την Ουκρανία – Καμία ρωσική απειλή για ΗΠΑ

Lieven (Cambridge): Ο Biden δεν έχει στρατηγική για την Ουκρανία – Καμία ρωσική απειλή για ΗΠΑ
Ακόμα δεν έχει ενημερώσει το Κογκρέσο για την επανέναρξη των προμηθειών όπλων στην Ουκρανία
Η κυβέρνηση του Joe Biden δεν έχει ξεκάθαρη στρατηγική για την Ουκρανία υποστηρίζει ο Anatol Lieven, Βρετανός πολιτικός επιστήμονας από το Πανεπιστήμιο του Cambridge.
Σε άρθρο του στο Responsible Statecraft o Lieven κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην υποχρέωση που είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας να ενημερώσουν το Κογκρέσο σχετικά με την επανέναρξη των προμηθειών όπλων στο Κίεβο κατόπιν της έγκρισης του νομοσχεδίου για βοήθεια ύψους 95 δις δολαρίων σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν.
«Το νομοσχέδιο του Απριλίου για την επανέναρξη των προμηθειών όπλων στο Κίεβο υποχρεώνει τον Υπουργό Εξωτερικών και τον επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας το αργότερο 45 ημέρες μετά την έναρξη ισχύος του νόμου να υποβάλουν στη Γερουσία και στη Βουλή των Αντιπροσώπων μια στρατηγική σχετικά με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών της Ουκρανίας.
Έχουν περάσει σχεδόν 100 ημέρες, αλλά η κυβέρνηση Biden δεν έχει ακόμη εφαρμόσει αυτή τη διάταξη.
Αυτό υποδηλώνει ότι δεν υπάρχει στρατηγική στην πραγματικότητα» υπογραμμίζει ο Βρετανός αναλυτής, αναφέροντας πως εκτιμά ότι ο Λευκός Οίκος δεν θέλει να διευκολύνει την έναρξη μιας «σοβαρής και ειλικρινούς συζήτησης» στο Κογκρέσο διότι ενδεχομένως θα αποκάλυπτε την … προβληματική των θέσεων που διέπουν τη στρατηγική της Ουάσινγκτον για την Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Lieven «ούτε ένας Αμερικάνος αξιωματούχος δεν έχει καθίσει να σκεφτεί σοβαρά για το εάν η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία απειλεί τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ.
Όπως λέει, «δεν βλέπει καμία επιβεβαίωση της θέσης ότι η «ρωσική απειλή» για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ είναι πραγματική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης