Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά την υπόσχεση για δωρεάν φυσικο αέριο, ο Erdogan εκτοξεύει τις τιμές κατά 38%

Μετά την υπόσχεση για δωρεάν φυσικο αέριο, ο Erdogan εκτοξεύει τις τιμές κατά 38%
Η Τουρκία ανακάλυψε φυσικό αέριο στο κοίτασμα Sakarya στα ανοικτά των ακτών του Zonguldak το 2020 και στο γειτονικό κοίτασμα Caycuma-1 το 2023
Ο κρατικός ενεργειακός φορέας της Τουρκίας BOTA Petroleum Pipeline Corporation ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τις τιμές του φυσικού αερίου για οικιακή χρήση κατά 38%, αρχής γενομένης από την 1η Αυγούστου.
Η BOTA θα αυξήσει επίσης κατά 33,1% τις τιμές φυσικού αερίου για τους μικρούς και μεσαίους βιομηχανικούς πελάτες των οποίων η ετήσια κατανάλωση φυσικού αερίου είναι 300.000 κυβικά μέτρα ή λιγότερο.

Οι κούφιες υποσχέσεις Erdogan

Η αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου έρχεται λίγο περισσότερο από ένα χρόνο μετά την υπόσχεση του Τούρκου προέδρου Recep Tayyip Erdogan, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας επανεκλογής του πέρυσι, να παράσχει δωρεάν φυσικό αέριο στα νοικοκυριά.
"Θα παρέχουμε δωρεάν φυσικό αέριο για οικιακή κατανάλωση μέχρι 25 κυβικά μέτρα μηνιαίως για ένα έτος", είχε δηλώσει ο Erdogan στα εγκαίνια του χερσαίου λιμένα φυσικού αερίου στη βόρεια επαρχία Zonguldak.
Η Τουρκία ανακάλυψε φυσικό αέριο στο κοίτασμα Sakarya στα ανοικτά των ακτών του Zonguldak το 2020 και στο γειτονικό κοίτασμα Caycuma-1 το 2023, με τις συνολικές ποσότητες να έχουν έκτοτε εκτιμηθεί σε 710 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm).
Ο Εrdogan δήλωσε ότι τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα θα παράγουν αρχικά 10 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ημερησίως, προτού αυξήσουν την παραγωγή σε 40 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ημερησίως.
"Όταν φθάσουμε στην πλήρη δυναμικότητα, θα είμαστε σε θέση να καλύψουμε από εδώ περίπου το 30% της εγχώριας κατανάλωσης ετησίως", δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης