Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο αντιπρόεδρος της Hamas Khaled Mashal ανέλαβε τα καθήκοντα του Ismail Haniyeh - Συναντήθηκε με τον ΥΠΕΞ Τουρκίας

Ο αντιπρόεδρος της Hamas Khaled Mashal ανέλαβε τα καθήκοντα του Ismail Haniyeh - Συναντήθηκε με τον ΥΠΕΞ Τουρκίας
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Hakan Fidan συναντήθηκε με τον εν ενεργεία επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Hamas Khaled Mashal στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε την Παρασκευή 2/8 πως ο Khaled Mashal, αναπληρώνει ήδη τον δολοφονηθέντα πολιτικό ηγέτη της Hamas Ismail Haniyeh, ως αναπληρωτής αρχηγός του πολιτικού γραφείου της οργάνωσης.
«Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Hakan Fidan συναντήθηκε με τον εν ενεργεία επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Hamas Khaled Mashal στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του», ανέφερε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι οι δύο γιοι του Haniyeh συμμετείχαν στη συνάντηση της Ντόχα.
Η Hamas είπε ότι θα ανακοινώσει τον διάδοχο του Haniyeh μετά τη συνεδρίαση του συμβουλευτικού συμβουλίου της Σούρα.
"Διαψεύδουμε τον διορισμό του διαδόχου του εκλιπόντος αρχηγού Ismail Haniyeh.
Θα κάνουμε επίσημη ανακοίνωση μετά τις εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν μετά το Συμβούλιο της Σούρα", δήλωσε ο Bashem Naim, μέλος του πολιτικού γραφείου της Hamas στη Γάζα.
Η τελετή αποχαιρετισμού για τον Haniyeh πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 2/8 στην Ντόχα, όπου διέμενε ως επί το πλείστον τα τελευταία χρόνια, δήλωσε στο Sputnik πηγή στη Hamas.
Επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε στην διάρκεια της μεσημεριανής προσευχής στην Αγιά Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας παρουσία του Τούρκου προέδρου Erdogan, ενώ έχει κηρυχθεί και ημέρα πένθους στην γειτονική χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης