Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Hillary Clinton πίσω από τη χρηματοδότηση ακτιβιστών - βανδάλων για το κλίμα

Η Hillary Clinton πίσω από τη χρηματοδότηση ακτιβιστών - βανδάλων για το κλίμα
Τα λεφτά πάνε σε... βανδαλισμό του μνημείου Στόουνχεντζ και μπογιά στο αεροδρόμιο του Χίθροου
Η Hillary Clinton βρίσκεται πίσω από τη χρηματοδότηση των ακτιβιστικών ομάδων για το κλίμα «Just Stop Oil» και «Extinction Rebellion», σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις των δύο οργανώσεων.
Συγκεκριμένα, ο μεγαλύτερος οικονομικός υποστηρικτής της Just Stop Oil είναι ένας αμφιλεγόμενος μη κερδοσκοπικός οργανισμός από την Καλιφόρνια, το Climate Emergency Fund (CEF), το οποίο πληρώνει για τις δράσεις του θεαθήναι από περιβαλλοντικές ομάδες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Extinction Rebellion.
Σύμφωνα με την Telegraph, ένας από τους σημαντικότερους υποστηρικτές του CEF είναι η «Onward Together», μια καμπάνια που ιδρύθηκε από τη Hillary Clinton στον απόηχο της προεδρικής εκστρατείας της κατά του Donald Trump, το 2016.
Η Onward Together έδωσε 300.000 δολάρια στο CEF το 2021 και άλλα 200.000 το 2022. Έπειτα, τα χρήματα τοποθετήθηκαν σε ένα ταμείο που χρησιμοποιήθηκε για την πληρωμή των διαδηλώσεων της Just Stop Oil στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Οι δωρεές είναι η μεγαλύτερη συνεισφορά του οργανισμού της Hillary Clinton σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό τα τελευταία τρία χρόνια και χρηματοδοτούνται από δωρεές πολιτών και από την πώληση εμπορευμάτων από το ηλεκτρονικό της κατάστημα.
Ωστόσο, αν και ο ιστότοπος του Onward Together απαριθμεί έναν αριθμό «εταίρων» που υποστηρίζονται από την ομάδα της, δεν κάνει καμία αναφορά για το CEF ή την Just Stop Oil, που είναι οι τελικοί αποδέκτες ορισμένων από τα χρήματα που έχει δωρίσει.
«Οργανισμοί όπως η Just Stop Oil δεν υποχρεούνται να αποκαλύπτουν τη χρηματοδότησή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά ο όμιλος είπε ότι έχει λάβει εκατομμύρια λίρες από το CEF, τον μεγαλύτερο υποστηρικτή του.
Η ομάδα είχε στο παρελθόν επικριθεί για την αποδοχή χρημάτων από ξένους δωρητές για να χρηματοδοτήσει τα "ακροβατικά της", τα οποία περιελάμβαναν πρόσφατα τον βανδαλισμό του μνημείου Στόουνχεντζ και την μπογιά που ψεκάστηκε στο αεροδρόμιο του Χίθροου.
Ορισμένοι βουλευτές έχουν ζητήσει να χαρακτηριστεί η ομάδα ως τρομοκρατική οργάνωση. Το συνολικό κόστος της αστυνόμευσης του Just Stop Oil μόνο από τη Μητροπολιτική Αστυνομία ήταν σχεδόν 20 εκατομμύρια λίρες μέχρι το τέλος του περασμένου έτους και τώρα είναι πιθανό να είναι πολύ υψηλότερο.
Το CEF ιδρύθηκε το 2019 από την Aileen Getty, εγγονή του μεγιστάνα του πετρελαίου J. Paul Getty, και διεξάγει εκστρατείες για να υιοθετήσουν οι κυβερνήσεις φιλικές προς το κλίμα πολιτικές», σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης