Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανικές γελοιότητες: Ανώτατοι αξιωματούχοι βλέπουν... τη Ρωσία πίσω από τις διαδηλώσεις για τη δολοφονία στο Southport

Βρετανικές γελοιότητες: Ανώτατοι αξιωματούχοι βλέπουν... τη Ρωσία πίσω από τις διαδηλώσεις για τη δολοφονία στο Southport
Σε άλλο επίπεδο η εμμονή των Βρετανών με τη Ρωσία, τη θεωρούν υπεύθυνη για όλα και για όλους
Η Ρωσία χρησιμοποίησε τη διαδικτυακή παραπληροφόρηση για να τροφοδοτήσει τις ταραχές από ακροδεξιούς που ξέσπασαν σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο μετά τις δολοφονίες στο Southport (τη Δευτέρα 29/7), εκτιμά ο πρώην επικεφαλής της MI6, Sir Richard Dearlove.
Μιλώντας στο LBC, σημείωσε ότι δεν θα εκπλαγεί αν οι ταραχές στο Southport, στο Λονδίνο, στο Hartlepool, στο Manchester υποκινούνταν από... bots του Κρεμλίνου.
Στις διαδηλώσεις, συνολικά περισσότερα από 100 άτομα συνελήφθησαν και δεκάδες αστυνομικοί τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων με σοβαρούς τραυματισμούς.
«Είμαστε σε μια κατάσταση γκρίζου πολέμου με τη Ρωσία. Μπορεί να μην αισθανόμαστε ότι είμαστε, [αλλά] σίγουρα είμαστε και ο χώρος της πληροφόρησης είναι μια θεμελιώδης τακτική στη σύγκρουσή τους με τη Δύση». «Επομένως, αν αυτά τα bots έχουν χρησιμοποιηθεί για να προκαλέσουν μια βίαιη απάντηση μέσω των social media, δεν εκπλήσσομαι καθόλου», δήλωσε ο μέχρι πρότινος ανώτατος αξιωματούχος.
«Οι άνθρωποι δεν φαίνεται απλώς να κατανοούν την έκταση της ρωσικής στάσης απέναντι στη σύγκρουση και τον τρόπο με τον οποίο κάθε πτυχή της σχέσης τους μαζί μας θα θεωρηθεί ως βάση για να μας επιτεθούν», πρόσθεσε.
Ένας πρώην υπουργός Ασφαλείας, ο Stephen McPartland, επανέλαβε αυτούς τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι «εχθρικά κράτη» χρησιμοποιούσαν την επίθεση στο Southport για να ξεσηκώσουν τους ανθρώπους.
«Η παραπληροφόρηση για την υπονόμευση της δημοκρατίας είναι ένα τεράστιο μέρος της ρωσικής τακτικής και μόλις τον Μάιο η βρετανική κυβέρνηση απέλασε έναν Ρώσο ακόλουθο και κατηγόρησε τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) για συστημικές κακόβουλες κυβερνοεπιθέσεις με στόχο την υπονόμευση της δημοκρατίας», είπε, συμπληρώνοντας:
«Τα τραγικά γεγονότα στο Southport κινητοποιούνται από εχθρικά κράτη για να προκαλέσουν μίσος και διχασμό αντί να αφήσουν την κοινότητα να θρηνήσει. Χρειαζόμαστε πολύ περισσότερη ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο σε ολόκληρη την κοινωνία και την οικονομία μας για να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία».
Τη Δευτέρα 29/7, σε ένα μάθημα χορού με θέμα την Taylor Swift, ένας 17χρονος μαχαίρωσε και σκότωσε μία 6χρονη, μία 7χρονη και μία 9χρονη. Άλλα οκτώ παιδιά τραυματίστηκαν, με πέντε από αυτά να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, μαζί με δύο ενήλικες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης