Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Jamie Dimon (JP Morgan): Ζούμε σε σκοτεινούς καιρούς, χρειαζόμαστε έναν ισχυρό ηγέτη πιο πολύ από ποτέ

Παρέμβαση Jamie Dimon (JP Morgan): Ζούμε σε σκοτεινούς καιρούς, χρειαζόμαστε έναν ισχυρό ηγέτη πιο πολύ από ποτέ
H ανάγκη για ισχυρή ηγεσία στην Αμερική δεν ήταν ποτέ πιο κρίσιμη, ανέφερε ο επικεφαλής της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας...
Οι ΗΠΑ όσο και ο κόσμος βρίσκονται σε κρίσιμο καμπή, σύμφωνα με τον ελληνικής καταγωγής και έναν από τους επιδραστικότερους τραπεζίτες του καιρού μας, τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της JPMorgan Chase, Jamie Dimon… που σε άρθρο γνώμης του στη Washington Post εκτιμά πως η ανάγκη για ισχυρή ηγεσία στις ΗΠΑ είναι πιο κρίσιμη από ποτέ…
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Dimon, «σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, η ανάγκη για ισχυρή ηγεσία στην Αμερική δεν ήταν ποτέ πιο κρίσιμη.
Το έθνος μας βρίσκεται σε μια κομβική στιγμή, αντιμετωπίζοντας πολύπλοκα εσωτερικά και παγκόσμια ζητήματα που απαιτούν έναν ηγέτη ο οποίος θα μας ενώνει και θα ενισχύσει τον ρόλο που παίζει η χώρα μας στην ασφάλεια του κόσμου.
Στο παρελθόν έχουμε αντιμετωπίσει δύσκολες στιγμές, κατά τη διάρκεια των οποίων ηγέτες όπως οι Πρόεδροι Lincoln, Truman και Eisenhower μάς καθοδήγησαν μπροστά με κοινή λογική και πραγματισμό.
Οι καλύτεροι ηγέτες ενισχύουν τους δεσμούς που μας ενώνουν και εξυπηρετούν το κοινό καλό.
Αυτοί οι ηγέτες προσέφεραν διδάγματα που πρέπει να αγκαλιάσουν οι σημερινοί υποψήφιοι μας.
Η ενότητα απαιτεί συγκεκριμένες ενέργειες — ενέργειες που ελπίζω ότι ο επόμενος πρόεδρός μας θα υιοθετήσει».

Πέντε χαρακτηριστικά

Σύμφωνα με τον Dimon, ο επόμενος ηγέτης θα πρέπει να έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά…

1. Να αναγνωρίσει τα προβλήματά μας: Αξίζουμε έναν ηγέτη που εξηγεί τα προβλήματά μας, ενθαρρύνει λύσεις από όλες τις πλευρές και μοιράζεται τα σχέδιά του.

2. Να αναπτύσει πολιτικές που αντικατοπτρίζουν την κρίσιμη θέση των ΗΠΑ στον κόσμο: Οι πολιτικές θα πρέπει να δημιουργούν ίσες ευκαιρίες, να αναπτύσσουν την οικονομία, να αντιμετωπίζουν το εθνικό χρέος, να διατηρούν ισχυρό στρατό, να ελέγχουν τα σύνορα, να ενισχύουν τα δίχτυα κοινωνικής ασφάλειας και να ανανεώνουν την εθνική υπερηφάνεια διατηρώντας παράλληλα μια έξυπνη εξωτερική πολιτική.

3. Να εφαρμόσει πιο έξυπνες πολιτικές: Χρειαζόμαστε πολιτικές που θα παρέχουν προστασία, πρόοδο και ευημερία σε όλους.

4. Να δημιουργήσει καλύτερο υπουργικό συμβούλιο: Το υπουργικό συμβούλιο και η κυβέρνηση του προέδρου πρέπει να αντιπροσωπεύουν το έθνος, να έχουν τεχνογνωσία και να προέρχονται από όλο το πολιτικό φάσμα.

5. Να κερδίσει την υποστήριξη όλων των ψηφοφόρων: Αναγνωρίστε ότι οι ψηφοφόροι είναι διαφορετικοί και έχουν λόγους να σκέφτονται διαφορετικά. Επόμενε πρόεδρε, μην επιτεθείς… αντίθετα, πρέπει να βοήθησεις…

«Όπως πολλές από τις οικογένειές σας, οι παππούδες μου ήταν μετανάστες που δεν τελείωσαν το λύκειο.
Τους τράβηξε η υπόσχεση αυτού του έθνους, που ήταν τότε, και εξακολουθεί να είναι, ο φάρος της ελευθερίας για τον κόσμο.
Πιστεύω ότι το έθνος μας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο της 248χρονης ιστορίας του.
Χρειάζεται να εκλέξουμε έναν πρόεδρο αφιερωμένο στα ιδανικά που μας καθορίζουν και μας ενώνουν, και ο οποίος δεσμεύεται να αποκαταστήσει τον απαραίτητο ρόλο μας στον κόσμο» καταλήγει ο Jamie Dimon.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης