Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οχυρώνονται όλοι εκτός από την Ελλάδα - Η Λετονία ολοκληρώνει την κατασκευή φράχτη στα σύνορα με τη Λευκορωσία

Οχυρώνονται όλοι εκτός από την Ελλάδα - Η Λετονία ολοκληρώνει την κατασκευή φράχτη στα σύνορα με τη Λευκορωσία

Το συνολικό κόστος κατασκευής του φράχτη και της υποδομής των συνόρων Λετονίας-Λευκορωσίας, καθώς και των σχετικών υπηρεσιών και έργων, ανέρχεται σε 125,35 εκατ. ευρώ

Σχετικά Άρθρα
Η Λετονία ανακοίνωσε επίσημα την ολοκλήρωση 145 χιλιομέτρων φράχτη στα σύνορα με τη Λευκορωσία.
Σύμφωνα με το LSM το κύριο έργο έχει πλέον ολοκληρωθεί από την κρατική επιχείρηση Valsts nekustamie īpašumi.
Το δεύτερο στάδιο θα είναι η προετοιμασία των απαραίτητων υποδομών, συμπεριλαμβανομένων των μονοπατιών περιπολίας, των πεζογέφυρων και άλλων λύσεων που απαιτούνται για την προστασία των συνόρων, η οποία θα συνεχιστεί σε όλο το μήκος των 173 χιλιομέτρων των συνόρων.
Όπως σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Rihards Kozlovskis, ο φράχτης κατασκευάστηκε επαγγελματικά και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.
Επί του παρόντος, η Valsts nekustamie īpašumi κατασκευάζει επίσης πρόσθετη υποδομή για συνοριοφύλακες κοντά στον ποταμό Daugava και στην περιοχή γύρω από τη λίμνη Rychy, όπου δεν κατασκευάζεται ο φράκτης των συνόρων.
Η κυβέρνηση της Λετονίας σημείωσε ότι δεν υπήρχε φράχτης στα σύνορα στο τμήμα μήκους 16,7 χιλιομέτρων κοντά στη Νταουγκάβα, όπου κατασκευάζονταν δρόμος βυθοκόρησης και υποδομές γύρω από τη λίμνη Ρίτσι.
Σύμφωνα με το σχέδιο, η εταιρεία θα πρέπει να ολοκληρώσει τις εργασίες της μέχρι το καλοκαίρι του 2025.
Το συνολικό κόστος κατασκευής του φράχτη και της υποδομής των συνόρων Λετονίας-Λευκορωσίας, καθώς και των σχετικών υπηρεσιών και έργων, ανέρχεται σε 125,35 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων 3,6 εκατ. ευρώ που παρέχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η κατασκευή ενός φράχτη μήκους 112 χιλιομέτρων στα σύνορα με τη Λευκορωσία ολοκληρώθηκε το 2023.
Επίσης, πέρυσι τέθηκε σε λειτουργία μια σήραγγα 30 μέτρων, η οποία διευκολύνει σημαντικά τον έλεγχο των συνόρων στην περιοχή όπου τα σύνορα διασχίζουν τη σιδηροδρομική γραμμή.
Το σχέδιο για την ενίσχυση των ανατολικών συνόρων και την αντιμετώπιση της κινητικότητας των εχθρικών στρατευμάτων αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας της Βαλτικής Αμυντικής Γραμμής, η οποία καλύπτει ολόκληρο το μήκος των συνόρων της Λετονίας με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης