Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφοπλιστικός ο Trump: Μεγάλη νίκη του Putin η ανταλλαγή κρατουμένων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία

Αφοπλιστικός ο Trump: Μεγάλη νίκη του Putin η ανταλλαγή κρατουμένων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία
«Οι Ρώσοι πέτυχαν ένα καταπληκτικό deal», αναγνώρισε ο πρώην πρόεδρος
Ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump έθεσε στο στόχαστρό του την ανταλλαγή κρατουμένων ανάμεσα σε Ρωσία και Δύση, ενώ παράλληλα τη χαρακτήρισε ως «νίκη του Vladimir Putin», σε μια συνέντευξη του στο Fox News.
«Οι Ρώσοι πέτυχαν ένα καλό deal», αναγνώρισε ο πρώην πρόεδρος, θίγοντας τη συμφωνία για τη μεγαλύτερη ανταλλαγή κρατουμένων από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.
Μεταξύ των 26 ανθρώπων που ανταλλάγησαν ήταν και ο Αμερικανός δημοσιογράφος της εφημερίδας Wall Street Journal Evan Gershkovich.
«Πιστεύω ότι είναι θαυμάσιο που γύρισε ο Evan. Αλλά αυτές οι συμφωνίες είναι φρικτές, θα οδηγήσουν σε σημαντικό αριθμό απαγωγών», εξήγησε.
Επισημάινεται ότι πλην του Gershkovich, απελευθερώθηκε και ο πρώην πεζοναύτης Paul Willan, που κρατείτο στη Ρωσία από τα τέλη του 2018, κατηγορούμενος για κατασκοπεία.
«Δεν θα κριτικάρω» τη συμφωνία, διαβεβαίωσε ο Trump τονίζοντας ότι «είναι καλό που γύρισαν».
Αλλά οι Ρώσοι «πέτυχαν ένα καταπληκτικό deal και αυτό δημιουργεί πολύ κακό προηγούμενο. Είναι μια νίκη για τον Putin», διευκρίνισε.
Επιπροσθέτως, ο Trump υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος Biden και η αντιπρόεδρος Harris, η νέα αντίπαλός του στις προεδρικές εκλογές, «δεν χαίρουν σεβασμού» στη διεθνή σκηνή.
Πάντως, όταν του ζητήθηκε την να σχολιάσει τις δηλώσεις του Trump που εδώ και μήνες λέει ότι θα μπορούσε πολύ εύκολα να επιτύχει μια συμφωνία για την απελευθέρωση των Αμερικανών κρατουμένων, ο Biden απάντησε με ερώτηση: «Γιατί δεν το έκανε όταν ήταν πρόεδρος;».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης