Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολομέτωπη επίθεση Zakharova σε ΕΕ: Η διπροσωπία και ο ιδεολογικός οπορτουνισμός οδηγούν τις Βρυξέλλες σε πλήρη απαξίωση

Ολομέτωπη επίθεση Zakharova σε ΕΕ: Η διπροσωπία και ο ιδεολογικός οπορτουνισμός οδηγούν τις Βρυξέλλες σε πλήρη απαξίωση
«Το λογικό αποτέλεσμα της ασυνεπούς και ιδεολογικά φορτισμένης εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η πλήρης απώλεια της πολιτικής της ταυτότητας», σημειώνει το ρωσικό ΥΠΕΞ
Η πλειονότητα των χωρών του κόσμου χάνει ολοένα και περισσότερο την εμπιστοσύνη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω της καταφανούς διπροσωπίας της εξωτερικής πολιτικής των Βρυξελλών, , επισημαίνει σε οξύτατους τόνους η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova.
Όπως υπογράμμισε η εκπρόσωπος της Μόσχας, η στάση των αρχών της ΕΕ στην αξιολόγηση των γεγονότων στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία μπορεί να περιγραφεί μόνο ως «ένα ακόμη κραυγαλέο παράδειγμα διπρόσωπης πολιτικής».
«Το λογικό αποτέλεσμα της ασυνεπούς και ιδεολογικά φορτισμένης εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η πλήρης απώλεια της πολιτικής της ταυτότητας και της εμπιστοσύνης που εκ μέρους όλου του υπόλοιπου κόσμου», εξήγησε η διπλωμάτισσα.
Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του 2023, ο ίδιος ο Borrell, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση χάνει την εμπιστοσύνη λόγω των διπλών σταθμών στην Ουκρανία και την Παλαιστίνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης