Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αγωγή κατά του TikTok για παραβίαση απορρήτου ανηλίκων 

ΗΠΑ: Αγωγή κατά του TikTok για παραβίαση απορρήτου ανηλίκων 
Το TikTok συνέλεξε παρανόμως προσωπικές πληροφορίες από χρήστες κάτω των 13 ετών
Σχετικά Άρθρα
Αγωγή κατά του TikTok για παράνομη συλλογή προσωπικών δεδομένων ανηλίκων, κατέθεσε σήμερα 2/8 το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, σε συνέχεια της έντονης κόντρας μεταξύ των αμερικανικών αρχών και της κινεζικής Byte Dance που κατέχει τη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. 
Σημειώνεται ότι, παρά τις φήμες ότι δρομολογούνταν η πώληση του TikTok σε αμερικάνικη εταιρεία ώστε να μπορεί το Τik Tok να λειτουργεί στις ΗΠΑ, η Βyte Dance διέψευσε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο την περασμένη άνοιξη.
Όπως μεταδίδουν οι New York Times, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι το TikTok συνέλεξε παρανόμως προσωπικές πληροφορίες από χρήστες κάτω των 13 ετών, χωρίς την άδεια των γονέων τους. Η εταιρεία επέτρεψε εν γνώσει της σε παιδιά κάτω των 13 ετών να δημιουργήσουν και να χρησιμοποιήσουν λογαριασμούς TikTok, υποστηρίζει το υπουργείο, ενώ συχνά απέτυχε να ικανοποιήσει τα αιτήματα των γονέων να διαγράψουν τους λογαριασμούς των παιδιών τους.
Η αγωγή, η οποία κατατέθηκε στο Δικαστήριο της Κεντρικής Περιφέρειας της Καλιφόρνια, αναφέρει ότι οι πρακτικές αυτές παραβίαζαν τόσο τον νόμο περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής των παιδιών στο διαδίκτυο, όσο και μια συμφωνία του 2019 μεταξύ του TikTok και της κυβέρνησης. Στη συγκεκριμένη συμφωνία η κινέζικη εταιρεία είχε δεσμευθεί να ενημερώνει τους γονείς πριν συλλέξει τα δεδομένα των παιδιών και να αφαιρεί βίντεο από χρήστες κάτω των 13 ετών.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ στρέφεται επίσης κατά της μητρικής εταιρείας ByteDance και ζητά από το δικαστήριο να επιβάλει πρόστιμο στις εταιρείες για τις παραβιάσεις.
«Το υπουργείο Δικαιοσύνης επιδιώκει να διασφαλίσει ότι το TikTok τηρεί την υποχρέωσή του να προστατεύει τα δικαιώματα ιδιωτικότητας των παιδιών και τις προσπάθειες των γονέων να προστατεύσουν τα παιδιά τους», δήλωσε εκπρόσωπος του γενικού εισαγγελέα της Καλιφόρνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης