Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden σε Netanyahu: Σταμάτα να υπολογίζεις ότι θα σε σώσουν οι ΗΠΑ, εάν συνεχίσεις να κλιμακώνεις τις εντάσεις

Biden σε Netanyahu: Σταμάτα να υπολογίζεις ότι θα σε σώσουν οι ΗΠΑ, εάν συνεχίσεις να κλιμακώνεις τις εντάσεις
Ο Biden προειδοποίησε τον Netanyahu ότι εάν κλιμακώσει ξανά τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή δεν θα πρέπει να υπολογίζει στις Ηνωμένες Πολιτείες για να τον σώσουν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden προειδοποίησε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι δεν πρέπει να περιμένει από τις ΗΠΑ να συνεχίσουν να τον διασώζουν εάν εξακολουθήσει να κλιμακώνει τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή ανέφερε την Παρασκευή (2/8/2024) το Axios, επικαλούμενος Αμερικανούς αξιωματούχους.
Ο Biden προειδοποίησε τον Netanyahu ότι εάν κλιμακώσει ξανά τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή μετά τα ισραηλινά χτυπήματα στην Τεχεράνη και τη Βηρυτό, δεν θα πρέπει να υπολογίζει στις Ηνωμένες Πολιτείες για να τον σώσουν, αναφέρει το δημοσίευμα.
Ο Biden κατέστησε σαφές στον Ισραηλινό πρωθυπουργό ότι δεν θέλει να δει περαιτέρω πολεμικές ενέργειες από το Ισραήλ και τον κάλεσε να προχωρήσει προς μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός τις επόμενες εβδομάδες.
Την Πέμπτη (1/8) ο Biden είπε στους δημοσιογράφους ότι είχε μια πολύ άμεση συνομιλία με τον Netanyahu, προσθέτοντας ότι η δολοφονία του Haniyeh από το Ισραήλ έχει καθυστερήσει τις συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα που ήταν σε εξέλιξη.
Ο δύο άνδρες συζήτησαν επίσης τις κοινές στρατιωτικές προετοιμασίες ΗΠΑ-Ισραήλ για αντίποινα από το Ιράν και τη Hezbollah.
Την Τετάρτη (31/7), η Hamas επιβεβαίωσε ότι ο πολιτικός της ηγέτης Ismail Haniyeh σκοτώθηκε σε επίθεση στην κατοικία του στην Τεχεράνη, αφού συμμετείχε στην ορκωμοσία του νεοεκλεγμένου Ιρανού προέδρου Masoud Pezeshkian.
Το παλαιστινιακό κίνημα κατηγόρησε το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες για τον θάνατο του Haniyeh και είπε ότι η επίθεση δεν θα μείνει αναπάντητη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης