Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικίνδυνος ο Νetanyahu, σε... αποσύνθεση οι ΗΠΑ, είναι μια συμμαχία «χαμένων»: Χαριστική βολή τα αντίποινα Ιράν

Επικίνδυνος ο Νetanyahu, σε... αποσύνθεση οι ΗΠΑ, είναι μια συμμαχία «χαμένων»: Χαριστική βολή τα αντίποινα Ιράν
«Ο Netanyahu δεν ενεργεί προς το συμφέρον του καθεστώτος», το κάνει για να διατηρήσει τη δική του εξουσία και θυσιάζει το ισραηλινό καθεστώς για χάρη του ίδιου, για τα δικά του ιδιοτελή συμφέροντα», υποστηρίζει ο καθηγητής Marandi  και για τις ΗΠΑ υποστηρίζει πως ορισμένοι «σημαντικοί» σύμμαχοι βλέπουν τώρα τις Ηνωμένες Πολιτείες λιγότερο ευνοϊκά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Το Ισραήλ χάνει «σε όλα τα μέτωπα», ισχυρίζεται ένας ειδικός, ο οποίος προειδοποιεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα καταστραφούν μαζί του εάν συνεχίσουν να υποστηρίζουν το σιωνιστικό «εθνικιστικό» σχέδιο.
Καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν θέσει τον εαυτό τους για άλλη μια φορά ως παγκόσμιο διαιτητή της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε μια άλλη κυρίαρχη χώρα - αυτή τη φορά τη Βενεζουέλα - ο στενότερος σύμμαχός τους στη Μέση Ανατολή έχει δολοφονήσει δύο ηγέτες σε ξένο έδαφος, ενώ κορυφαίες πολιτικές προσωπικότητες δηλώνουν το δικαίωμα για βιασμό και βασανισμό αιχμαλώτων πολέμου.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψαν πως είναι ένα βάρβαρο και γενοκτονικό καθεστώς», δήλωσε ο καθηγητής Seyed Mohammad Marandi του Πανεπιστημίου της Τεχεράνης αυτή την εβδομάδα, παρατηρώντας τη σιδερένια υπεράσπιση του Ισραήλ από τη χώρα, ακόμη και όταν το Τελ Αβίβ πυροδοτεί μια επικίνδυνη κλιμάκωση των εχθροπραξιών στην περιοχή.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αυτοκαταστρέφονται.
Αυτή είναι μια επιλογή που έχουν κάνει».
Ο Marandi για τη ραγδαία επιδείνωση της πολιτικής και διπλωματικής θέσης του Ισραήλ και τις επιπτώσεις της στην παγκόσμια θέση των ΗΠΑ, καθώς η κυβέρνηση Biden συνεχίζει να υποστηρίζει το καθεστώς «εθνικής ανωτερότητας».

Κλιμάκωση ενόψει....

«Περιμένω μεγάλη κλιμάκωση», είπε ο Marandi απαντώντας στη στόχευση του Τελ Αβίβ κατά του Παλαιστίνιου ηγέτη Ismail Haniyeh στο Ιράν και του διοικητή της Hezbollah Fuad Shukr στον Λίβανο μέσα σε λίγες ώρες.
«Έχω την πεποίθηση τις τελευταίες δύο εβδομάδες ότι το ισραηλινό καθεστώς δεν μπορεί να συνεχίσει τον πόλεμο ως έχει, και ότι δεν είναι διατεθειμένοι να έχουν κατάπαυση του πυρός.
Άρα, το μόνο που θα έμενε θα ήταν η κλιμάκωση».
«Η επίθεση στη Βηρυτό, όπου βομβάρδισαν ένα συγκρότημα κατοικιών, και η δολοφονία στην Τεχεράνη, καθώς και ο βομβαρδισμός ενός πολιτικού στόχου στην Υεμένη στη Hodeida πραγματοποιήθηκαν όλα για να επιφέρουν κλιμάκωση.
Και τώρα εδώ είμαστε.
Υπήρξε κλιμάκωση».
«Νομίζω ότι είναι πολύ ξεκάθαρο ότι όπως το ισραηλινό καθεστώς έχει ήδη χάσει τον πόλεμο, έχουν χάσει στα σύνορα με τον Λίβανο, έχουν χάσει στη Γάζα και έχουν χάσει στην Ερυθρά Θάλασσα, όπου οι Αμερικανοί έχουν πολεμήσει για λογαριασμό τους, αλλά χωρίς αποτέλεσμα», πρόσθεσε ο ακαδημαϊκός.
«Έχουν χάσει σε όλα τα μέτωπα».
Οι σχολιαστές στο Ισραήλ αναγνωρίζουν όλο και περισσότερο την αποτυχία των δηλωθέντων στόχων του Ισραηλινού πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu στη Γάζα πρόσφατα, δέκα μήνες αφότου ορκίστηκε να «καταστρέψει» τη Hamas.

Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, ο ισραηλινός στρατός εξακολουθεί να αγωνίζεται να περιορίσει την ομάδα στρατιωτικά και πολιτικά, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι η πλειοψηφία των Παλαιστινίων υποστηρίζει την ένοπλη αντίστασή του στην ισραηλινή κατοχή.
Μια διάχυτη εκστρατεία δυσφήμισης κατηγόρησε την ένοπλη ομάδα για μια αντισημιτική εκστρατεία κατά των Εβραίων, με τους χρήστες του Διαδικτύου να επισκέπτονται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να χλευάσουν τις προσπάθειες των δυτικών μέσων ενημέρωσης για κοινωνικούς περιορισμούς.
Εν τω μεταξύ, η Ρωσία και η Κίνα έχουν φιλοξενήσει ηγέτες της Hamas και άλλων ομάδων για να προσπαθήσουν να συμφιλιώσουν τις παλαιστινιακές πολιτικές φατρίες και να σχηματίσουν ένα ενιαίο μέτωπο ενάντια στη σιωνιστική αποικιοκρατία εποίκων.
«Ο Netanyahu δεν ενεργεί προς το συμφέρον του καθεστώτος», είπε ο Marandi για τον αμφιλεγόμενο πρωθυπουργό, ο οποίος αντιμετωπίζει εκ νέου δίωξη για κατηγορίες διαφθοράς εάν χάσει την εξουσία του. «Λειτουργεί για τα δικά του συμφέροντα και γι' αυτό προκάλεσε αυτή την κλιμάκωση.

Ο επικίνδυνος και αλαζόνας Netanyahu το κάνει για να διατηρήσει τη δική του εξουσία και θυσιάζει το ισραηλινό καθεστώς για χάρη του ίδιου, για τα δικά του ιδιοτελή συμφέροντα».

«Το Ισραήλ ωθείται προς την καταστροφή.
Δεν εννοώ ότι θα καταρρεύσει αύριο ή την επόμενη εβδομάδα ή σε έξι μήνες από τώρα.
Αλλά αφού έχασε τον πόλεμο και αφού απαξιώθηκε σε όλο τον κόσμο επειδή ο κόσμος βλέπει το ισραηλινό καθεστώς ως γενοκτονικό, βλέπει πώς βιάζουν αιχμαλώτους και πώς σφαγιάζουν παιδιά και γυναίκες μέρα και νύχτα», υποστήριξε, αναφερόμενος στους Ισραηλινούς πολιτικούς και ακτιβιστές που υπερασπίστηκαν τον βιασμό Παλαιστινίων αιχμαλώτων με το σκεπτικό της «αυτοάμυνας».
«Αν οι Αμερικανοί κάνουν τη βλακεία και εμπλακούν, θα χάσουν τα πάντα στην περιοχή.
Θα εκδιωχθούν από το Ιράκ, οι βάσεις τους στον Περσικό Κόλπο θα καταστραφούν.
Και αυτά τα καθεστώτα που έδωσαν αυτές τις βάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα καταστραφούν επίσης, γιατί θα θεωρηθούν εχθρικά».

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ορισμένοι «σημαντικοί» σύμμαχοι των ΗΠΑ βλέπουν τώρα τις Ηνωμένες Πολιτείες λιγότερο ευνοϊκά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

«Η απήχηση των ΗΠΑ είναι… μειωμένη μεταξύ πολλών βασικών συμμάχων του ΝΑΤΟ», αποκάλυψε μια μελέτη του Pew Research Center τον Ιούνιο, η οποία σημείωσε ότι οι βαθμολογίες ευνοϊκότητας για τη χώρα έχουν μειωθεί σε χώρες του αραβικού κόσμου όπως η Τουρκία και η Τυνησία.
Η απώλεια οικονομικής ισχύος συνόδευσε την αποσύνθεση του κύρους καθώς οι χώρες σε όλο τον κόσμο εγκαταλείπουν ολοένα και περισσότερο τη χρήση του δολαρίου ΗΠΑ ως de facto παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.
Το τέλος της οικονομικής κυριαρχίας σηματοδοτεί ότι ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ θα καταρρεύσει όπως η βρετανική αποικιοκρατία από την οποία εμπνεύστηκε, και για παρόμοιους λόγους - που παραδόθηκε στον κάλαθο των αχρήστων της ιστορίας από τη δική του αλαζονεία και ηθική εξαχρείωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης