Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτο όπλο ετοιμάζει η Ρωσία για πυρηνικές επιθέσεις: Πώς το πανίσχυρο drone ενισχύει την ασφάλεια

Απίστευτο όπλο ετοιμάζει η Ρωσία για πυρηνικές επιθέσεις: Πώς το πανίσχυρο drone ενισχύει την ασφάλεια
Ρώσοι ειδικοί έχουν αναπτύξει ένα drone για την τελευταία ημέρα της Γης (Doomsday) για την παρακολούθηση της ακτινοβολίας υποβάθρου και τη διασφάλιση της ασφάλειας του προσωπικού ως μέρος του έργου Khrust
Ρώσοι ειδικοί ανέπτυξαν και ετοιμάζουν ένα drone με θέα πρώτου προσώπου (FPV) για την παρακολούθηση της ακτινοβολίας υποβάθρου και τη διασφάλιση της ασφάλειας του προσωπικού σε περίπτωση πυρηνικών επιθέσεων, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου για Ολοκληρωμένες Μη Επανδρωμένες Λύσεις (CUS) Dmitry Kuzyakin δημιουργός μη επανδρωμένων εναέριων οχήματων (UAV).
"Είμαι βέβαιος ότι η κοινή λογική θα επικρατήσει και ο κόσμος θα απέχει από τη χρήση πυρηνικών όπλων και το drone μας για την ημέρα της κρίσης δεν θα χρειαστεί ποτέ.
Όμως πιστεύουμε ότι θα ήταν έγκλημα να μην προετοιμαστούμε ακόμη και για τα χειρότερα σενάρια.
Οι ειδικοί μας έχουν αναπτύξει ένα drone για την τελευταία ημέρα της Γης (Doomsday) για την παρακολούθηση της ακτινοβολίας υποβάθρου και τη διασφάλιση της ασφάλειας του προσωπικού ως μέρος του έργου Khrust», είπε.

Doomsday drone 

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για ένα μικρό drone που μπορεί να αποθηκευτεί συμπαγώς μαζί με επίγειο εξοπλισμό.
Ο χρόνος πτήσης του drone του Doomsday είναι έως και 20 λεπτά στη λειτουργία ενεργού ελιγμού.
Το εύρος λειτουργίας εξαρτάται από το έδαφος και την κατάσταση διέλευσης του σήματος, που κυμαίνεται μεταξύ 500 μέτρων (σε περιοχές συνεχούς μόλυνσης) και 2 km (σε περιοχές μεταβλητής μόλυνσης),» εξήγησε ο Kuzyakin.
"Μέχρι σήμερα, η CUS έχει αναπτύξει και έχει υλοποιήσει περισσότερα από 20 σενάρια.
Αυτά περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, τη διεξαγωγή επιχειρήσεων επίθεσης σε αστικά περιβάλλοντα και κτίρια για αντιτρομοκρατικές δραστηριότητες ή τη λειτουργία από τεθωρακισμένα οχήματα", είπε.
"Δεν έχουμε ακόμη εξερευνήσει περισσότερα από τη βιομηχανία FPV.
Το πρόγραμμα Khrust και το drone του Doomsday δεν είναι οι μόνοι τομείς εργασίας για το κέντρο στη μαχητική χρήση των drones FPV που είναι καινούργια για όλους.
Μόλις ξεκινούμε σε αυτόν τον τομέα », κατέληξε ο Kuzyakin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης