Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sell off με «πολύ πόνο» για πεντακόσιους μεγιστάνες: Έχασαν 134 δισεκ. δολάρια σε μια μέρα

Sell off με «πολύ πόνο» για πεντακόσιους μεγιστάνες: Έχασαν 134 δισεκ. δολάρια σε μια μέρα
Ο Jeff Bezos είδε την αξία της περιουσίας του να μειώνεται κατά 15,2 δισ. δολάρια.
Έδωσε «πολύ πόνο» στις τσέπες 500 δισεκατομμυριούχων το sell off της Παρασκευής 2/8, που μέτρησαν δυσθεώρητες απώλειες ύψους 134 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η καθαρή περιουσία του Jeff Bezos συρρικνώθηκε κατά 15,2 δισεκατομμύρια δολάρια μετά το κατρακύλισμα των μετοχών της Amazon.com Inc. κατά 8,8%, μειώνοντας την καθαρή περιουσία του στα 191,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.
Η απώλεια είναι η τρίτη χειρότερη σε μια ημέρα, μετά από τις 4 Απριλίου 2019, όταν η περιουσία του συνιδρυτή της Amazon υποχώρησε 36 δισεκατομμύρια δολάρια μετά τη διευθέτηση του διαζυγίου του και τις 29 Απριλίου 2022, όταν οι μετοχές της Amazon σημείωσαν βουτιά 14%.

Ο 60χρονος Bezos δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, πουλά σταθερά μετοχές της Amazon το 2024.

Πούλησε τίτλους αξίας περίπου 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εννέα ημέρες τον Φεβρουάριο.
Και τον Ιούλιο, όταν η Amazon σημείωσε νέο ρεκόρ, αποκάλυψε ένα σχέδιο για την πώληση 25 εκατομμυρίων επιπλέον μετοχών αξίας 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Οι πρόσθετες πωλήσεις θα ανεβάσουν το ποσό για το σύνολο του έτους σε περίπου 13,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg.
Θα εξακολουθεί να κατέχει σχεδόν 912 εκατομμύρια μετοχές, ή περίπου το 8,8% της Amazon, μόλις ολοκληρωθούν αυτές οι πωλήσεις.
Ο πλούτος του προέρχεται επίσης από την εταιρεία εξερεύνησης του διαστήματος Blue Origin και την Washington Post.

Οι δεύτεροι και τρίτοι στη ζημιά

Ο δείκτης Nasdaq 100 υποχώρησε 2,4%, παρασύροντας τις περιουσίες άλλων δισεκατομμυριούχων τεχνολογίας, όπως ο Elon Musk και ο Larry Ellison της Oracle Corp., των οποίων η καθαρή περιουσία έπεσε κατά 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια και 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα.
Ο δείκτης τεχνολογίας έχασε κεφαλαιοποίηση πάνω από 2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε λίγο περισσότερο από τρεις εβδομάδες.
Οι δισεκατομμυριούχοι Mark Zuckerberg, Sergey Brin και Larry Page έχασαν περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς οι μετοχές της Meta Platforms Inc. και της Alphabet υποχώρησαν.
Οι μεγιστάνες της τεχνολογίας συνολικά είδαν 68 δισεκατομμύρια δολάρια να εξαφανίζονται από την περιουσία τους, σύμφωνα με τον δείκτη πλούτου του Bloomberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης