Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Φλερτάρει» έντονα τις BRICS ο Maduro: Προσβλέπει σε ηγετικό ρόλο και μεγάλες επενδύσεις για την Βενεζουέλα

«Φλερτάρει» έντονα τις BRICS ο Maduro: Προσβλέπει σε ηγετικό ρόλο και μεγάλες επενδύσεις για την Βενεζουέλα
Οι BRICS έχουν ένα χαρτοφυλάκιο ευκαιριών στο εμπόριο και η Βενεζουέλα είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε αυτό, δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας
Η Βενεζουέλα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τις χώρες της BRICS, δήλωσε ο πρόεδρος Nikolas Maduro, ο οποίος ποντάρει στις χώρες BRICS για επενδύσεις στις βιομηχανίες πετρελαίου, φυσικού αερίου και μετάλλων, δήλωσε ο πρόεδρος Nikolas Maduro, αλλά και έναν ηγετικό ρόλο για τον ίδιο στο πλαίσιο.
"Οι BRICS έχουν ένα χαρτοφυλάκιο ευκαιριών στο εμπόριο και η Βενεζουέλα είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε αυτό.
Οι BRICS είναι μια τεράστια αγορά για τους εθνικούς παραγωγούς", τόνισε ο Maduro σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου.
"Ως εκ τούτου, προτρέπουμε σθεναρά τους εξαγωγείς της Βενεζουέλας να εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση. Έχουμε ποντάρει στους BRICS".

Από τις BRICS έρχονται ήδη οι μεγαλύτερες επενδύσεις

Όπως είπε, οι μεγαλύτερες επενδύσεις στον κρίσιμο τομέα υδρογονανθράκων της Βενεζουέλας δεν προέρχονται πλέον από τις εχθρικές ΗΠΑ, αλλά από μέλη της ομάδας των αναδυόμενων οικονομιών - ιδίως τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική.
«Οι μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουμε στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο προέρχονται από τις BRICS και αν αυτοί οι άνθρωποι στο βορρά και οι εταίροι τους στον κόσμο κάνουν το λάθος της ζωής τους, τότε αυτές οι επενδύσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου που έχουν ήδη υπογραφεί θα πάνε στους συμμάχους μας. των BRICS», σημείωσε ο Maduro.

Ο Maduro είπε επίσης ότι οι χώρες BRICS επενδύουν στις αναπτυσσόμενες βιομηχανίες χάλυβα και αλουμινίου της Βενεζουέλας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Ivan Gil δήλωσε νωρίτερα ότι ο Maduro έλαβε πρόσκληση για τη σύνοδο κορυφής των BRICS, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Καζάν της Ρωσίας τον Οκτώβριο.
Ο υπουργός Εξωτερικών είχε εκφράσει στο παρελθόν την επιθυμία της κυβέρνησης να γίνει μέλος των BRICS.
"Η Βενεζουέλα σκοπεύει να γίνει επίσημα μέλος των BRICS σύντομα.
Μας υποστηρίζουν σθεναρά η Βραζιλία, η Ρωσική Ομοσπονδία, η Κίνα και η ίδια η Νότια Αφρική.
Όλες οι χώρες υποστηρίζουν την υποψηφιότητά μας", δήλωσε ο Gil στο Sputnik στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης