Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ισραήλ ανακοίνωσε τη δολοφονία με drone ηγετικού στελέχους της Hezbollah στο Νότιο Λίβανο

Το Ισραήλ ανακοίνωσε τη δολοφονία με drone ηγετικού στελέχους της Hezbollah στο Νότιο Λίβανο
Το χτύπημα είχε στόχο το όχημα του Ali Abd Ali στην πόλη Bazourieh κοντά στην παράκτια πόλη της Τύρου, όπου η Hezbollah διατηρεί ισχυρή παρουσία
Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δήλωσαν στις 3 Αυγούστου ότι ένα εξέχον μέλος της αποκαλούμενης μονάδας του Νότιου Μετώπου, μια περιφερειακή ομάδα της Hezbollah σκοτώθηκε σε επίθεση ισραηλινών μη επανδρωμένων αεροσκαφών που είχε στόχο τον νότιο Λίβανο.
Το χτύπημα είχε στόχο το όχημα του Ali Abd Ali στην πόλη Bazourieh κοντά στην παράκτια πόλη της Τύρου, όπου η Hezbollah διατηρεί ισχυρή παρουσία.
Σε ανακοίνωσή του, ο Ισραηλινός Στρατός επισήμανε ότι ο Ali ήταν «αξιωματούχος στο Νότιο Μέτωπο της τρομοκρατικής ομάδας της Hezbollah» και συμμετείχε στον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή πολλών επιθέσεων.
Η δολοφονία του είναι ένα «σημαντικό πλήγμα για τη δράση της Hezbollah στην περιοχή», επισημαίνεται στη ανακοίνωση.
Το Νότιο Μέτωπο είναι, σύμφωνα με τον IDF, μια περιφερειακή μονάδα υπεύθυνη για τις δραστηριότητες της ομάδας σε ολόκληρο τον νότιο Λίβανο, ισοδύναμο μιας περιφερειακής διοίκησης.
Η Hezbollah αναφέρθηκε στη δολοφονία του Ali σε επίσημη ανακοίνωνει χωρίς να τον κατονομάσει ως διοικητή ή να αποκαλύψει τη θέση του εντός της ομάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης