Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Eπίθεση στο κέντρο εκπαίδευσης και παραγωγής όπλων της Hamas στη Γάζα

Ισραήλ:  Eπίθεση στο κέντρο εκπαίδευσης και παραγωγής όπλων της Hamas στη Γάζα
Εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε ότι πριν από τα χτυπήματα, «λήφθηκαν μέτρα για να μειωθεί ο κίνδυνος βλάβης στους αμάχους»
Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία επιτέθηκε το Σάββατο 3 Αυγούστου 2024 στο επιχειρησιακό κέντρο ελέγχου και παραγωγής και αποθήκευσης οπλισμού της παλαιστινιακής οργάνωσης Hamas στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.
Η υπηρεσία Τύπου του στρατού το ενακοίνωσε, σημειώνοντας ότι η εγκατάσταση που δέχτηκε επίθεση στο παρελθόν «ήταν γνωστή ως σχολικό συγκρότημα Hamama».
Στο έδαφός της «παρήχθησαν και αποθηκεύτηκαν όπλα της Hamas», «εκπαιδεύτηκαν τρομοκράτες» και «σχεδιάστηκαν και πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις» εναντίον του Ισραήλ και του ισραηλινού στρατού, σημείωσε το υπουργείο.
Επιπλέον, «το συγκρότημα χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο από τους τρομοκράτες της Hamas», πρόσθεσε η υπηρεσία Τύπου.
Ο στρατός σημείωσε ότι πριν από τα χτυπήματα, «λήφθηκαν μέτρα για να μειωθεί ο κίνδυνος βλάβης στους πολίτες».
Μεταξύ αυτών των μέτρων απαριθμούσαν «τη χρήση πυρομαχικών με καθοδήγηση ακριβείας», «επιτήρηση στόχων» και «πρόσθετες πληροφορίες πληροφοριών».
«Η Hamas παραβιάζει συστηματικά το διεθνές δίκαιο λειτουργώντας υπό την κάλυψη μη στρατιωτικών υποδομών και χρησιμοποιώντας πολίτες και ιδρύματα ως ανθρώπινες ασπίδες για τρομοκρατικές δραστηριότητες», κατέληξε ο ισραηλινός στρατός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης