Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία καταστρέφει της Ουκρανικές στρατιωτικές υποδομές - Με πυραύλους η Ουκρανία επιτίθενται στην Κριμαία

Η Ρωσία καταστρέφει της Ουκρανικές στρατιωτικές υποδομές - Με πυραύλους η Ουκρανία επιτίθενται στην Κριμαία
Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε πάνω από 70 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτοκτονίας τη νύχτα της 2ας και της 3ης Αυγούστου, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας
Ο Αύγουστος του 2024 ξεκίνησε με την επανάληψη των προσπαθειών της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ να επιτεθούν στο ρωσικό πίσω μέρος με προηγμένους δυτικούς πυραύλους.
Οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας επέδειξαν για άλλη μια φορά τον υψηλό επαγγελματισμό τους και την ευρεία εμπειρία τους στην καταπολέμηση πυραύλων του ΝΑΤΟ, drones και είναι έτοιμες να υποδεχθούν τα νέα αεροσκάφη, F-16 από την Ολλανδία που ενσωματώθηκαν στην Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας.
Το βράδυ της 2ας Αυγούστου, μια άλλη μαζική επίθεση στη χερσόνησο της Κριμαίας αποκρούστηκε.
Ο ουκρανικός στρατός, με την υποστήριξη των αναγνωρίσεων του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και των αποκαλούμενων «στρατιωτικών συμβούλων» στα μετόπισθεν, στόχευσε την πόλη της Σεβαστούπολης με τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους ATACMS κατασκευής των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέστρεψαν τουλάχιστον τέσσερις πυραύλους πάνω από την πόλη.
Κάποια από αυτά είχαν εκρηκτικές κεφαλές και τα άλλα ήταν εξοπλισμένα με πυρομαχικά διασποράς.
Η επίθεση απέτυχε.
Δεν αναφέρθηκαν σημαντικές ζημιές σε στρατιωτικές ή πολιτικές εγκαταστάσεις.
Η κεφαλή ενός από τους αναχαιτισμένους πυραύλους έπεσε σε πολυώροφο κτίριο κατοικιών αλλά ως εκ θαύματος δεν εξερράγη και αποφεύχθηκαν θύματα αμάχων.
Πυρομαχικά διασποράς σκορπίστηκαν στους δρόμους της πόλης.
Με τη σειρά τους, οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε στρατιωτικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις της πίσω περιοχής της Ουκρανίας σε όλη τη χώρα.
Οι επιδρομές στόχευαν κυρίως τις νότιες περιοχές της Ουκρανίας. Οι τοπικές ουκρανικές αρχές επιβεβαίωσαν τα ρωσικά πλήγματα στις πόλεις Mykolaiv και Krivy Rih, χωρίς να αποκαλύψουν τους κατεστραμμένους στόχους.
Σύμφωνα με ορισμένες τοπικές αναφορές, ένας από τους στόχους ήταν το στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στο Mykolaiv.
Ο ρωσικός στρατός σφυροκοπά τις εγκαταστάσεις της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας εν μέσω των δημοσιεύσεων για την ανάπτυξη της πρώτης παρτίδας δυτικών μαχητικών F-16 στην Ουκρανία.
Οι πολεμοκάπηλοι του ΝΑΤΟ συνεχίζουν να πυροδοτούν τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Δεν σταματούν να στέλνουν όλο και περισσότερα όπλα στον ουκρανικό στρατό, περνώντας κάθε φορά μια νέα γραμμή κλιμάκωσης, παρέχοντας στον ουκρανικό στρατό βαλλιστικούς πυραύλους, μαχητικά αεροσκάφη και άλλα συστήματα.
Ενώ ο πόλεμος κλιμακώνεται, Ρωσία και ΗΠΑ έκαναν μια εκπληκτική συμφωνία.
Διεξήγαγαν μια από τις μεγαλύτερες ανταλλαγές κρατουμένων στην ιστορία των δύο εθνών.
Έχει αξιολογηθεί ως άλλη μια σημαντική πολιτική νίκη για τη Ρωσία, η οποία πήρε πίσω «ήρωες», οι περισσότεροι από τους οποίους υποτίθεται ότι είχαν σχέσεις με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και διακινδύνευσαν την ελευθερία τους πολεμώντας για τα συμφέροντα της Ρωσίας στο εξωτερικό.
Από την άλλη πλευρά, οι περισσότεροι από τους κρατούμενους που απελευθερώθηκαν στη Ρωσία είναι αποτυχημένοι κατάσκοποι, προβοκάτορες, σαμποτέρ και πολιτικοί ακτιβιστές, που προσπάθησαν να κερδίσουν προβολή παίζοντας την αντιπολίτευση.
Η ανταλλαγή πραγματοποιήθηκε ως αποτέλεσμα δύσκολων διαπραγματεύσεων και αλληλεπίδρασης μεταξύ των ειδικών υπηρεσιών της Ρωσίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και ορισμένων χωρών, όπως η Λευκορωσία, η Σλοβενία, η Γερμανία και η Πολωνία.

Η Ρωσία κατέρριψε 70 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτοκτονίας

Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε πάνω από 70 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτοκτονίας τη νύχτα της 2ας και της 3ης Αυγούστου, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας.
Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο ανέφερε ότι 36 drones αναχαιτίστηκαν πάνω από την περιοχή Rostov, οκτώ πάνω από την περιοχή Kursk, εννέα πάνω από την περιοχή Belgorod, 17 πάνω από την περιοχή Oryol, δύο πάνω από την περιοχή Ryazan, καθώς και ένα drone πάνω από κάθε ένα από το Voronezh και την Θάλασσα του Azov καθώς και την περιοχή Krasnodar Krai.
Ο κυβερνήτης του Rostov δήλωσε ότι 55 «ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη» επιτέθηκαν στην περιοχή του κατά τη διάρκεια της νύχτας, καταστρέφοντας «εγκαταστάσεις αποθήκευσης στις περιοχές Kamensky και Morozovsky».
Υπάρχει ένα μεγάλο στρατιωτικό αεροδρόμιο στην περιοχή Morozovsky της περιοχής που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ο κύριος στόχος της επίθεσης με drone.
Εν τω μεταξύ, ο Κυβερνήτης του Belgorod, ανέφερε ότι μια δεξαμενή πετρελαίου καταστράφηκε από επίθεση drone, αλλά δεν αναφέρθηκαν θύματα.
Είπε ότι η φωτιά έχει σβήσει.
Στην περιοχή Oryol, ο κυβερνήτης Andrei Klychkov έγραψε στο Telegram ότι τρία drones καταστράφηκαν ενώ «δύο drones έπεσαν σε ένα κτίριο κατοικιών».

29 drones εξαπολύθηκαν στην Ουκρανία

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 24 από τα 29 drones αυτοκτονίας τύπου Geran σε εννέα περιοχές.
Οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν επίσης δύο αντιαεροπορικούς κατευθυνόμενους πυραύλους S-300 και δύο πυραύλους αντιραντάρ Kh-31, ανέφερε η Πολεμική Αεροπορία.
Ο περιφερειακός κυβερνήτης της Kheson Oleksander Prokudin ισχυρίστηκε ότι η αεράμυνα κατέρριψε πέντε drones πάνω από την περιοχή του.
Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι οι ρωσικές επιθέσεις στην περιοχή την περασμένη ημέρα έπληξαν κρίσιμες υποδομές και ένα διοικητικό κτίριο.
Το καθεστώς του Κιέβου ενέτεινε τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Ρωσία τους τελευταίους μήνες, προκαλώντας ζημιές σε υποδομές και σκοτώνοντας ή τραυματίζοντας δεκάδες αμάχους. Αυτές οι επιθέσεις φαίνεται να είναι μια απέλπιδα προσπάθεια του καθεστώτος να αναπληρώσει τις πρόσφατες ήττες των δυνάμεών του στο Donbass εκεί η Ουκρανία ηττάται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης