Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καμπάνα 6 δισεκ. δολαρίων στην Coca Cola για «δημιουργική λογιστική» που οδήγησε σε φοροδιαφυγή από το 2007

Καμπάνα 6 δισεκ. δολαρίων στην Coca Cola για «δημιουργική λογιστική» που οδήγησε σε φοροδιαφυγή από το 2007
Η Coca-Cola θα πληρώσει 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε αναδρομικούς φόρους και τόκους στην IRS μετά από δικαστική απόφαση
Η Coca-Cola ανακοίνωσε ότι καλείται να πληρώσει 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε φόρους και τόκους μετά την απόφαση για μια υπόθεση η έναρξη της οποίας τοποθετείται πριν από σχεδόν 20 χρόνια με την αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Εσόδων (IRS).
Σύμφωνα με την IRS η πιο διάσημη εταιρία στον κόσμο θα έπρεπε να είχε αναφέρει υψηλότερο εισόδημα ως αποτέλεσμα της διεθνούς ρύθμισης τιμών τα έτη 2007 ως και 2009, γεγονός που την οδήγησε να πληρώνει λιγότερους φόρους μεταξύ 2007 - 2009, οπότε η απόφαση των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων καλύπτει την διαφορά στον φόρο σε αυτά τα οικονομικά έτη.
«Η εταιρεία προσβλέπει στην ευκαιρία να ξεκινήσει τη διαδικασία προσφυγής και, ως μέρος αυτής της διαδικασίας, θα πληρώσει τη συμφωνημένη ευθύνη και τους τόκους», ανέφερε η Coca-Cola σε δήλωση.

Η εταιρεία αναψυκτικών είπε ότι σκοπεύει να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, η οποία εκδόθηκε σε δύο προτάσεις από τον δικαστή του αμερικανικού φορολογικού δικαστηρίου Albert Lauber.
Σύμφωνα με την The Wall Street Journal, η Coca-Cola με έδρα την Ατλάντα δήλωσε σε πρόσφατη κατάθεση ότι θα ενημερώσει τα φορολογικά της αποθεματικά εάν η εταιρεία δεν κερδίσει την έφεσή της.
Η Coca-Cola έχει 90 ημέρες για να ασκήσει έφεση και να ζητήσει αναθεώρηση της απόφασης από ομοσπονδιακό εφετείο.
Η Wall Street Journal ανέφερε ότι η εταιρεία πιστεύει ότι «είναι πιο πιθανό παρά όχι» το εφετείο να μην ακυρώσει τις φορολογικές της θέσεις, σύμφωνα με μια ρυθμιστική έκθεση, οπότε η εταιρία δεν θα αποφύγει την πληρωμή της «καμπάνας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης