Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βρετανία φλέγεται από βίαιες διαδηλώσεις κατά μεταναστών και Ισλάμ ενώ ο Elon Musk προβλέπει εμφύλιο πόλεμο

Η Βρετανία φλέγεται από βίαιες διαδηλώσεις κατά μεταναστών και Ισλάμ ενώ ο Elon Musk προβλέπει εμφύλιο πόλεμο
Βίαιες διαδηλώσεις σε μεγάλες βρετανικές πόλεις με επιθέσεις σε τζαμιά, λεηλασίες αστυνομικών τμημάτων και πυρπόληση αυτοκινήτων και κτιρίων
Σχετικά Άρθρα
Οργισμένες διαδηλώσεις κατά των μεταναστών και των μουσουλμάνων σαρώνουν το Ηνωμένο Βασίλειο, με την τελευταία αναταραχή να πυροδοτείται από τη φρικτή δολοφονία τριών κοριτσιών στο Southport από έναν 17χρονο γιο μεταναστών από τη Ρουάντα.
Το Μάντσεστερ, το Λίβερπουλ και το Μπέρμιγχαμ έζησαν βίαιες διαδηλώσεις με επιθέσεις σε τζαμιά, λεηλασίες αστυνομικών τμημάτων και πυρπόληση αυτοκινήτων και κτιρίων.

Elon Musk: Αναπόφευκτος ο εμφύλιος πόλεμος

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Elon Musk εκτιμά ότι το Ηνωμένο Βασίλειο οδεύει ολοταχώς σε εμφύλιο πόλεμο.

Ο Musk στάθηκε στο κύμα βίας που σαρώνει όλη τη χώρα εν μέσω της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης και της αυξανόμενης εγκληματικότητας, δημοσιεύοντας στο X μια συνοπτική ανάρτηση στην οποία αναφέρεται: «Ο εμφύλιος πόλεμος είναι αναπόφευκτος».
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και ιδιοκτήτης του X έκανε το σχόλιο κάτω από ένα από τα πολλά βίντεο που δείχνουν σκηνές αναταραχής στη Βρετανία τις τελευταίες ημέρες.
musk.JPG

Εκτός ελέγχου η κατάσταση

Η αστυνομία συνέλαβε δεκάδες άτομα το Σάββατο (3/8/2024).
Πλάνα που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν εκατοντάδες διαδηλωτές στο Λίβερπουλ να φωνάζουν συνθήματα κατά των μεταναστών, όπως «σταματήστε τις βάρκες», σε μία προφανή αναφορά στις λέμβους που χρησιμοποιούσαν οι αιτούντες άσυλο για να διασχίσουν τη Μάγχη με κατεύθυνση το Ηνωμένο Βασίλειο.
britain_1.JPG
britain_2_1.JPG
Κόλαση στο Λίβερπουλ

Στο Λίβερπουλ οι διαδηλωτές εκτόξευσαν καρέκλες, τούβλα και άλλα αντικείμενα εναντίον των δυνάμεων της τάξη.
Ξέσπασαν βίαια επεισόδια όταν οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία στο κέντρο του Λίβερπουλ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ορισμένοι αστυνομικοί.
Οι δυνάμεις της τάξης απέκλεισαν το Στραντ, καθώς σημειώθηκαν ταραχές κοντά στην προκυμαία της πόλης.
«Πολλοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν ενώ αντιμετώπιζαν σοβαρές ταραχές στο κέντρο του Λίβερπουλ.
britain_3_1.JPG

Αυτή η συμπεριφορά (…) δεν θα γίνει ανεκτή. Και θα συλλάβουμε τους υπεύθυνους» ανέφερε η αστυνομία του Μέρσεϊσαϊντ.
Το μεσημέρι, εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε μια αντιδιαδήλωση στο Σεντ Τζόρτζι'ς Πλατό, υπό το σύνθημα «Μην αφήσετε τους ρατσιστές να μας διχάσουν».
Το απόγευμα, οι εθνικιστές διαδηλωτές που συμμετείχαν στην αντιμεταναστευτική, αντιισλαμική συγκέντρωση «Σώστε τα παιδιά μας» συναντήθηκαν με τους αντιδιαδηλωτές στο Πιρ Χεντ και η αστυνομία παρενέβη, προσπαθώντας να κρατήσει σε απόσταση τις δύο ομάδες.
Η διαδήλωση «Σώστε τα παιδιά μας» οργανώθηκε με αφορμή τον φόνο τριών μικρών κοριτσιών σε μια σχολή χορού του Southport μετά τη φημολογία ότι ο δράστης ήταν παράτυπος μετανάστης.

britain_4_1.JPG
Συγκρούσεις και στο Μάντσεστερ

Στο Μάντσεστερ, διαδηλωτές συγκρούστηκαν επίσης με αστυνομικούς που προσπάθησαν να τους κρατήσουν σε απόσταση από μια αντιρατσιστική αντισυγκέντρωση, σύμφωνα με το BBC.
Στο Νότιγχαμ, η αστυνομία πήρε επίσης θέση μεταξύ δύο ομάδων, η μία εκ των οποίων φώναζε συνθήματα κατά των μεταναστών και η άλλη απαντούσε «οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι εδώ», ανέφερε ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.
Στο Χαλ, στη βορειοανατολική Αγγλία, διαδηλωτές έσπασαν τα τζάμια ενός ξενοδοχείου όπου στεγάζονται αιτούντες άσυλο, ενώ στο Μπέλφαστ εκτοξεύτηκαν κροτίδες κατά τη διάρκεια μιας τεταμένης αντιπαράθεσης μεταξύ μια ομάδας αντιμουσουλμάνων και μιας ομάδας αντιρατσιστών διαδηλωτών.
Οι αντιμεταναστευτικές διαδηλώσεις οργανώθηκαν κυρίως μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης και διαφημίστηκαν από προσωπικότητες του εθνικιστικού χώρου, όπως ο ιδρυτής και πρώην αρχηγός της English Defence League, Tommy Robinson.
britain_5.jpg

Τα κόμματα απέτυχαν στη μεταναστευτική κρίση


Η πρώην υπουργός Εσωτερικών Priti Patel κατήγγειλε τον πρωθυπουργό Keir Starmer και το Εργατικό Κόμμα  για εφησυχασμό εν μέσω των ταραχών, γράφοντας στο X ότι το Κοινοβούλιο πρέπει να συνεδριάσει εκτάκτως για το θέμα.
Ο Starmer, ο οποίος έχει κληρονομήσει τη μεταναστευτική κρίση από τον προκάτοχό του, αντιμετωπίζει μια δύσκολη μάχη για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.
Ο αριθμός των ανθρώπων που διέσχισαν τη Μάγχη τους πρώτους οκτώ μήνες του 2024 υπολογίζεται σε πάνω από 10.000.
Τα προηγούμενα μέτρα στα οποία κατέφυγε η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν κατάφεραν να σταματήσουν τη μεταναστευτική κρίση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης