Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυτό το... νεκροταφείο ποιος θα το πάρει; - Πωλείται με τους 33.000 «κατοίκους» του, έργα τέχνης και αναμνηστικά

Αυτό το... νεκροταφείο ποιος θα το πάρει; - Πωλείται με τους 33.000 «κατοίκους» του, έργα τέχνης και αναμνηστικά
Πανικός στους συγγενείς των νεκρών ότι θα γίνει... Walmart
Το κατάφυτο νεκροταφείο της Φιλαδέλφειας γεμάτο με 33.000 νεκρούς ενοίκους, έργα τέχνης, λούτρινα, παιχνίδια, ως και... ανατριχιαστικά ταριχευμένα ζωάκια πωλείται για 1 εκατομμύριο δολάρια.
Εκτός από τους μόνιμους κατοίκους του τα μνημεία και τα λούτρινα ζωάκια, το νεκροταφείο των 35 στρεμμάτων του Mount Vernon Cemetery στην Βορειοανατολική Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ είναι επίσης γεμάτο με σμήνη από τσιμπούρια, δηλητηριώδεις κισσούς, και κατακλύζεται κυνηγούς φαντασμάτων που θέλουν να συνδεθούν με την άλλη πλευρά, σύμφωνα με την εφημερίδα Philadelphia Inquirer.
Το νεκροταφείο είναι ηλικίας 168 ετών θα ήταν σίγουρα μια λύση η αγορά του, αλλά δεν είναι πιθανό να πουληθεί σε ιδιώτη.
Το νεκροταφείο άνοιξε για πρώτη φορά το 1856 σε μια εποχή που υπήρχε ένα εθνικό κίνημα για να υπάρχουν αγροτικοί ανοιχτοί χώροι που μοιάζουν με πάρκο για να θάβουν τους νεκρούς αντί για.. ναούς ή οικόπεδα σε ιδιωτικές ιδιοκτησίες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του νεκροταφείου.
Νέα οικόπεδα δεν έχουν πουληθεί στο νεκροταφείο από το 1968.
04_18.JPG
Φόβοι ότι θα γίνει... Walmart

Το ακίνητο υπόκειται σε φύλαξη από τον Συνασπισμό Κοινοτικής Ανάπτυξης της Φιλαδέλφειας (PCDC) — που σημαίνει ότι οποιαδήποτε πώληση πρέπει να εγκριθεί από το δικαστήριο και η ανάρτησή του προς πώληση ήταν νομικά υποχρεωτική, σύμφωνα με το Inquirer.
Ο Brandon Zimmerman, συντονιστής εθελοντών με τους Friends of Mount Vernon, είπε ότι η καταχώριση - που έγινε viral στον δημοφιλές λογαριασμό κοινωνικών μέσων "Zillow Gone Wild" - προκάλεσε πανικό στους υποστηρικτές του νεκροταφείου.
«Φοβήθηκαν [οι υποψήφιοι αγοραστές] θα μετακινήσουν τα σώματα και θα γίνει... Walmart.
«Αυτό δεν θα συμβεί», είπε ο Zimmerman στην εφημερίδα.
«Υπάρχουν 33.000 άνθρωποι εδώ και δεν έχουμε ακριβείς χάρτες και αρχεία.
Θα έπρεπε να κάνετε ραντάρ διείσδυσης στο έδαφος πάνω από 26 στρέμματα για να βρείτε όλους.
Υπάρχουν απείρως φθηνότερα και ευκολότερα μέρη.
Αν ψάχνετε για την τοποθεσία του επόμενου κέντρου διανομής σας, το Mount Vernon δεν είναι αυτό», πρόσθεσε.
01_57.JPG
Δεκαετίες απροσεξίας έχουν οδηγήσει σε ένα άγριο, πραγματικά στοιχειωμένο τοπίο ανάμεσα στις ταφόπλακες.

«Η υπερανάπτυξη δεν μοιάζει με τίποτα που να έχετε δει ποτέ πριν.
«Μπορείς να κόψεις τη βλάστηση και δύο εβδομάδες αργότερα, είναι μέχρι τη μέση σου», είπε ο Zimmerman.
«Το περιγράφω ως υπερφυσικό, είναι εξωπραγματικό».
Ο Zimmerman είπε ότι ένας συνάδελφος εθελοντής κάποτε σταμάτησε μια ομάδα ηλικιωμένων στην μπροστινή πύλη πιστεύοντας ότι το νεκροταφείο ήταν «μια πύλη σε ένα άλλο επίπεδο... ζωής».
Ταριχευμένα ζώα έχουν εμφανιστεί ξαφνικά και σε τάφους στο κλειδωμένο νεκροταφείο.

Οι αλεπούδες κλέβουν τα λούτρινα ζώα και τα παιχνίδια και τα σύρουν πίσω στα κρησφύγετα τους, είπε ο Zimmerman.

Υπάρχει επίσης ένας άντρας που πετάει συχνά κεριά πάνω από τον φράχτη ζητώντας από τους νεκρούς να τον βοηθήσουν με κάποια «πολύ πρόστυχα πράγματα» που «θα σε έκαναν να κοκκινίσεις», είπε.
Δεκάδες ιστορικές προσωπικότητες είναι θαμμένες στο νεκροταφείο, συμπεριλαμβανομένου ενός οικογενειακού οικοπέδου που περιέχει γενιές των διάσημων οικογενειών ηθοποιών Ντρου και Μπάριμορ. Ήταν επίσης σαφώς ένας χώρος ταφής μόνο για λευκούς.
Το PDCD έχει αναλάβει τη συντήρηση του ακινήτου από το 2021, αφού ο πρώην ιδιοκτήτης του, ο δικηγόρος Τζόζεφ Ντίνσμορ Μέρφι με έδρα την Ουάσινγκτον, άφησε το ακίνητο να καταστραφεί πλήρως.
Οι επιτύμβιες στήλες και τα μονοπάτια του νεκροταφείου έχουν κατακλυστεί σε μεγάλο βαθμό από βλάστηση, διάφορα πλάσματα και σκουπίδια για δεκαετίες.

Δεν βρέθηκε ιδιοκτήτης για να αναλάβει το ακίνητο, το Mount Vernon Cemetery Company (MVCC).

Το PCDC είπε ότι η «ελπίδα και προσδοκία» του είναι ότι το MVCC θα είναι σε θέση να συγκεντρώσει αρκετά χρήματα για να εγκρίνει τη μεταβίβαση του ακινήτου από το δικαστήριο — αλλά πρώτα ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός πρέπει να συγκεντρώσει 300.000 δολάρια για τη διαχείριση και τη συντήρηση του νεκροταφείου.
Το δικαστήριο θα ενέκρινε την πώληση ακινήτου στην MVCC για μόλις 1 δολάριο, σύμφωνα με τον Inquirer.
«Θέλαμε να είμαστε σίγουροι ότι είχαμε χρήματα για να το κάνουμε αυτό πριν λάβουμε το νεκροταφείο», είπε ο διευθυντής του MVCC Thaddeus Squire.
«Δεν θέλουμε ένα περιουσιακό στοιχείο που δεν μπορούμε να το φροντίσουμε και το να το φροντίζουμε είναι απλώς θέμα χρημάτων».
Ωστόσο, μέχρι σήμερα οι δωρητές έχουν υποσχεθεί μόνο 65.000 δολάρια για τον στόχο του.
Ο Squire το περιέγραψε ως «πρόβλημα κότας και αυγού».
«Το δικαστήριο χρειάζεται να έχουμε τα χρήματα, αλλά κανείς δεν θέλει να μας δώσει τα χρήματα μέχρι να έχουμε το νεκροταφείο», είπε ο Squire στην εφημερίδα.
«Αν δεν μπορούμε να μαζέψουμε χρήματα και αν δεν υπάρχει αγοραστής, δεν ξέρω τι συμβαίνει, τότε βρισκόμαστε σε χάος».
02_45.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης