Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Trump έδωσε ξανά συγχαρητήρια στον Putin για την «πολύ μεγάλη συμφωνία» ανταλλαγής κρατουμένων

Ο Trump έδωσε ξανά συγχαρητήρια στον Putin για την «πολύ μεγάλη συμφωνία» ανταλλαγής κρατουμένων
«Πήραμε πίσω τους ανθρώπους μας, αλλά κάναμε μερικές φρικτές, φρικτές συμφωνίες», τόνισε o Trump, σε αντίθεση με τον Ρώσο πρόεδρο που έκανε μια μεγάλη συμφωνία
Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Donald Trump συνεχάρη τον Ρώσο ηγέτη Vladimir Putin για την «εξαιρετική συμφωνία» ανταλλαγής κρατουμένων που έκλεισε με πολλές δυτικές χώρες.
Ο Trump είπε στους υποστηρικτές της στην Ατλάντα της Τζόρτζια ότι ο Putin «έκανε άλλη μια μεγάλη συμφωνία».
«Οι Ρώσοι πέτυχαν μια καλή δοσοληψία και αυτό δημιουργεί πολύ κακό προηγούμενο. Είναι μια νίκη για τον Putin», είπε ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία, αναφερόμενος στη συμφωνία για τη μεγαλύτερη ανταλλαγή κρατουμένων από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Trump, η συμφωνία ήταν τρομερή για την Ουάσιγκτον.
«Πήραμε πίσω τους ανθρώπους μας, αλλά κάναμε μερικές φρικτές, φρικτές συμφωνίες», τόνισε.

Απαγωγές...

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) ανέφερε την 1η Αυγούστου ότι οκτώ Ρώσοι υπήκοοι, κρατούμενοι ή καταδικασμένοι σε πολλές χώρες του ΝΑΤΟ, καθώς και δύο ανήλικοι, επέστρεψαν στα σπίτια τους μετά από ανταλλαγή κρατουμένων στο αεροδρόμιο της Άγκυρας.
Ένας από αυτούς που ανταλλάχθηκαν ήταν ο Ρώσος υπήκοος Vadim Krasikov, ο οποίος εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης στη Γερμανία.
Οι Ρώσοι ανταλλάχθηκαν με μια ομάδα ατόμων που ενεργούσαν προς το συμφέρον άλλων χωρών.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, η Ρωσία απελευθέρωσε 16 άτομα στο πλαίσιο της ανταλλαγής κρατουμένων, μεταξύ των οποίων ο πρώην πεζοναύτης των ΗΠΑ Paul Whelan και ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal, Evan Gershkovic, που καταδικάστηκαν για κατασκοπεία στη Ρωσία.
«Πιστεύω ότι είναι θαυμάσιο που γύρισε ο Evan.
Αλλά αυτές οι συμφωνίες είναι φρικτές, θα οδηγήσουν σε σημαντικό αριθμό απαγωγών», είπε ο Τrump μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Fox Business.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης