Τελευταία Νέα
Διεθνή

To μέτωπο με το Ιράν προκαλεί vertigo την αγορά του Ισραήλ – Πτώση 2,7% (4/8)

To μέτωπο με το Ιράν προκαλεί vertigo την αγορά του Ισραήλ – Πτώση 2,7% (4/8)
Ο δείκτης TA-35 υποχωρούσε 2,7%, στη μεγαλύτερη πτώση σε διάρκεια εβδομάδας, προτού περιορίσει ελαφρώς τις απώλειές του στο 2,5%
Θα έχει σημαντικό κόστος για την ισραηλινή οικονομία η διεύρυνσης της σύγκρουσης με το Ιράν με τους επενδυτές να «βλέπουν» να κερδίζει το αρνητικό σενάριο
Απότομη πτώση σημείωσαν οι μετοχές στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ την Κυριακή 4 Αυγούστου, ακολουθώντας το αρνητικό κλίμα των διεθνών αγορών αλλά κυρίως αποτυπώνοντας τις συνεχιζόμενες απειλές των επιθέσεων από το Ιράν και άλλες περιφερειακές χώρες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.
Ο δείκτης TA-35 υποχωρεί 2,7%, στη μεγαλύτερη πτώση σε διάρκεια εβδομάδας, προτού περιορίσει ελαφρώς τις απώλειές του στο 2,5%.
Το χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ είναι κλειστό την Παρασκευή και το Σάββατο (3-4 Ιουλίου).
«Η ένταση από την αντίδραση του Ιράν μετά τις δίδυμες επιθέσεις σε Τεχεράνη και Λίβανο εξακολουθεί να υπάρχει σε συνδυασμό με τις γενικευμένες ρευστοποιήσεις των διεθνών αγορών στο τέλος της εβδομάδας», ανέφερε ο Anti Banani, επικεφαλής του τμήματος διεθνών πωλήσεων και συναλλαγών της Meitav Investments.
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για πιθανή επίθεση από το Ιράν, το οποίο έχει ήδη απειλήσει με αντίποινα μετά τη δολοφονία των ηγετών της Hamas και της Ηezbollah.
Τη μεγαλύτερη πτώση υπέστη ο κλάδος τεχνολογίας, ακολουθώντας τις αντίστοιχες τάσεις στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.
Η Nova και η Camtek, εταιρείες στον χώρο των ημιαγωγών, υποχώρησαν 11% εκάστη, ενώ η Tower Semiconductor και η Nice παρουσίασαν απώλειες 5%.
Ο Romen Menassem, οικονομολόγος της Mizrahi Tefahot Bank, απέδωσε την πτώση στην μεγάλες ρευστοποιήσεις της Wall Street την Παρασκευή και στις πολύ έντονες ανησυχίες για την ασφάλεια στο Ισραήλ. Ο ίδιος θεωρεί ότι η νευρικότητα της αγοράς θα συνεχιστεί.
Οι επενδυτές εξετάζουν δύο πιθανά σενάρια, ανέφερε ο Menassem.
Στο πρώτο, η σημερινή κλιμάκωση συνεχίζεται, όπως και οι ζημιές στην οικονομική δραστηριότητα και οδηγούν σε εκτροχιασμό.
Στο δεύτερο, ασκούνται έντονες πιέσεις από τους συμμάχους του Ισραήλ με αποτέλεσμα να βρεθεί μία φόρμουλα για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.
Στο δεύτερο σενάριο, οι μετοχές του Ισραήλ ενδεχομένως να επιστρέψουν σε άνοδο, ενδεχομένως και να υπεραποδώσουν έναντι των διεθνών αγορών.
Ο δείκτης TA-35 κατέγραψε ιστορικό υψηλό πριν από έναν περίπου μήνα.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-08-04_155213.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης