Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία νομιμοποιείται να αναπτύξει πυρηνικά όπλα ως απάντηση στις δυτικές ενέργειες

Η Ρωσία νομιμοποιείται να αναπτύξει πυρηνικά όπλα ως απάντηση στις δυτικές ενέργειες
«Δεν αποκλείω να έρθει η στιγμή που θα χρειαστεί», είπε ο Sergey Ryabkov.
Μπορεί να έρθει η στιγμή που η Ρωσία θα χρειαστεί να αναπτύξει πυρηνικούς πυραύλους ως απάντηση στις ενέργειες της Δύσης, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Sergey Ryabkov στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 1 την Κυριακή 4 Αυγούστου 2024.
«Επιβεβαιώνω – όπως και ο Ανώτατος Γενικός Διοικητής των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Vladimir Putin - ότι εάν ο στρατός μας πει ότι χρειαζόμαστε ειδικά πυρομαχικά σε ορισμένα αεροπλανοφόρα, τότε αυτό θα συμβεί.
Αλλά πρέπει να ληφθεί αυτήν η απόφαση με βάση ένα συνδυασμό παραγόντων - δεν αποκλείω να έρθει η στιγμή που θα χρειαστεί», επισήμανε.
Στις 10 Ιουλίου, η υπηρεσία Τύπου του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αρχίσουν να αναπτύσσουν νέα όπλα μεγαλύτερης εμβέλειας στη γερμανική επικράτεια από το 2026 από αυτά που είναι αναπτυγμένασήμερα στην Ευρώπη.
Στις 28 Ιουλίου, ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin προειδοποίησε την Ουάσιγκτον ότι η Μόσχα θα σταματήσει να σπάσει το μονομερές moratorium για την ανάπτυξη όπλων μεσαίου και μικρότερου βεληνεκούς εάν μεταφερθούν αμερικανικοί πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς στη Γερμανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης