Τελευταία Νέα
Διεθνή

Al Mayadeen: Το Ιράν θα αγνοήσει τις «κόκκινες γραμμές» του Ισραήλ στα αντίποινα για τη δολοφονία Haniyeh

Al Mayadeen: Το Ιράν θα αγνοήσει τις «κόκκινες γραμμές» του Ισραήλ στα αντίποινα για τη δολοφονία Haniyeh
Σύμφωνα με τις πηγές, η Τεχεράνη θα απαντήσει στη δολοφονία του μάρτυρα Ismail Haniyeh με τρόπο που θα ξεπερνά αυτό που η ισραηλινή κατοχή θεωρεί «κόκκινες γραμμές»
Το Ιράν θεωρεί ότι η δολοφονία του μάρτυρα Ismail Haniyeh είναι μια από τις κόκκινες γραμμές του που ξεπεράστηκε, «ανεξάρτητα από τις λεπτομέρειες της επιχείρησης», υποδεικνύοντας ότι θα χειριστεί την απάντηση ανάλογα, ανέφερε ο ανταποκριτής του δικτύου Al Mayadeen στην Τεχεράνη την Κυριακή 4 Αυγούστου, επικαλούμενος ιρανική πηγή.
Γι' αυτό «το Ιράν θα απαντήσει με τρόπο που θα ξεπερνά τις κόκκινες γραμμές που θέτει η ισραηλινή κατοχή», ανέφερε η ενημερωμένη πηγή.
Τόνισαν επίσης ότι «το Ιράν δεν θα υποκύψει σε πιέσεις και μηνύματα αποκλιμάκωσης γιατί οποιαδήποτε εγκατάλειψη των αντιποίνων θα ανοίξει την πόρτα σε περισσότερες ισραηλινές επιθέσεις».
Σήμερα, ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, Mohammad Bagher Ghalibaf, επιβεβαίωσε ότι η χώρα του «δεν έχει και δεν πρόκειται να αφήσει καμία επίθεση στην κυριαρχία της αναπάντητη», τονίζοντας ότι η ισραηλινή κατοχή και οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα μετανιώσουν για τις ενέργειές τους και θα αναγκαστούν να αλλάξουν τους σχεδιασμούς τους».
Νωρίτερα, ο Kazem Gharibabadi, Αναπληρωτής Επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Υποθέσεων του Ιρανικού Κοινοβούλιου, προειδοποίησε σε συνέντευξή του στο Al Mayadeen ότι η ισραηλινή κατοχή θα αντιμετωπίσει σοβαρές επιπτώσεις για τις ενέργειές της, ώστε «δεν θα τολμήσει να διαπράξει περαιτέρω τρομοκρατικές ενέργειες ή να παραβιάσει την κυριαρχία του Ιράν».
Οι δηλώσεις του Gharibabadi έρχονται ως απάντηση στην ισραηλινή δολοφονία του Ismail Haniyeh, επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Hamas, μαζί με έναν από τους φρουρούς του στην Τεχεράνη, στις 31 Ιουλίου.
Τόνισε ότι η απάντηση στη δολοφονία του Ισμαήλ Haniyeh, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Ηamas, θα είναι «πιο αποφασιστική από την Επιχείρηση Αληθινή Υπόσχεση».
Ο Gharibabadi περιέγραψε την ισραηλινή ενέργεια ως «μια τρομοκρατική ενέργεια που αψηφά τα διεθνή ψηφίσματα», υποστηρίζοντας ότι δεν αποκαλύπτει τη ισχύ αλλά την ανικανότητα της ισραηλινής οντότητας
Υποστήριξε ότι η δολοφονία αθώων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών στη Γάζα, καταδεικνύει την ήττα της ισραηλινής κρατικής οντότητας (σ.σ. δεν τη αναγνωρίζουν ως κράτος).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης