Τελευταία Νέα
Διεθνή

Musk: Η ανόητη Fed άργησε να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων, να το κάνει άμεσα

Musk: Η ανόητη Fed άργησε να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων, να το κάνει άμεσα
Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed άφησαν το επιτόκιο αναφοράς της Fed στη διάρκεια της νύχτας αμετάβλητο στο εύρος 5,25%-5,50% την περασμένη εβδομάδα
Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk δήλωσε την Κυριακή 4 Αυγούστου ότι η Federal Reserve πρέπει άμεσα να μειώσει τα επιτόκια και ότι ήταν ανόητο για την αμερικανική οικονομία η κεντρική τράπεζα να μην το έχει κάνει ήδη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Το σχόλιο του Musk, το οποίο έγινε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X, ακολούθησε τη δημοσιοποίηση αδύναμων στοιχείων για τη νοιονομία  την περασμένη εβδομάδα που πυροδότησε ανησυχίες ότι η Fed μπορεί να άφησε τα επιτόκια σε υψηλά επίπεδα για πάρα πολύ καιρό, με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημία στην ανάπτυξη.
Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed άφησαν το επιτόκιο αναφοράς της Fed στη διάρκεια της νύχτας αμετάβλητο στο εύρος 5,25%-5,50% την περασμένη εβδομάδα, αλλά άνοιξαν ανοικτό το περιθώριο για μείωση επιτοκίων στη συνεδρίασή τους στις 17-18 Σεπτεμβρίου.
Οι επενδυτές θεωρούν ότι μια μικρή μείωση των επιτοκίων είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συμβεί σε αυτή τη σύνοδο της επιτροπής της Federal Reserve.
Ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell δήλωσε την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024 ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να μειώσει τα επιτόκια τον επόμενο μήνα εάν η αμερικανική οικονομία ακολουθεί την αναμενόμενη πορεία, θέτοντας την κεντρική τράπεζα κοντά στο τέλος μιας διετούς μάχης ενάντια στον πληθωρισμό, ενώ βρίσκεται στο τέλος ενός πολιτικού κύκλου με τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης